23.09.2009. / 18:36

Autor: Hina

Napadač koji je 1996. nasrnuo na Silajdžića ovog puta napao novinare

Mujo Beganović postao je poznat kad je 1996. fizički napao sadašnjeg člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžića

Haris SilajdžićHaris SilajdžićDvoje televizijskih novinara i snimatelj napadnuti su u srijedu u Bihaću, a policija je potvrdila kako je za to odgovoran zastupnik u skupštini Unsko-sanske županije Mujo Beganović te je najavila kako će ga zbog toga kazneno prijaviti.

Novinarke bosanskohercegovačke državne televizije BHT i Televizije Federacije BiH (FTV) Elvira Cerić i Enesa Hrustanović prijavile su policiji kako je Beganović namjerno naletio na njih i na njihova snimatelja automobilom u trenutku kad su pošle prema zgradi u kojoj je trebala početi sjednica županijske skupštine.

Njih troje uspjeli su se izmaknuti i izbjeći ozljeđivanje, a Beganović im je nakon toga prijetio i vrijeđao ih zbog njihova dosadašnjega novinarskog izvješćivanja.

"Utvrdili smo da postoje osnove kaznenog djela i podnijet ćemo prijavu", izjavio je glasnogovornik lokalne policije Ale Šiljdedić komentirajući taj napad.

Mujo Beganović postao je poznat kad je 1996. fizički napao sadašnjeg člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

Kad je Silajdžić, napustivši Stranku demokratske akcije (SDA), doputovao u Bihać kako bi tijekom predizborne kampanje predstavio Stranku za BiH (SBiH), Beganović je na njega nasrnuo na jednom od skupova nanijevši mu drvenom letvom teže ozljede na glavi.

Beganović danas u županijskoj skupštini zastupa stranku A-SDA, nastalu kad se dio nezadovoljnih članova Stranke demokratske akcije (SDA) odlučio izdvojiti i nastaviti djelovati unutar nove stranke koja je i utemeljena uoči prošlogodišnjih općinskih izbora.

A-SDA znatniju potporu ima samo u Unsko-sanskoj županiji.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika