23.09.2009. / 18:53

Autor: Hina

Kabelski operateri u BiH unatoč zabrani reemitiraju signal Nove TV

Regulacijska agencija za komunikacije (RAK), koja regulitra tržište u BiH, priopćila je u srijedu kako nije davala nikakve naputke kabelskim operaterima da prekinu emitiranje programa Nove TV

Svi kabelski operateri u BiH u srijedu su odbili zahtjev hrvatske televizijske postaje Nove TV da prestanu reemitirati njezin program.

Operateri su odlučili i dalje reemitirati program Nove TV u BiH, objavljeno je na internetskoj stranici Moneta, mostarskog operatera.

Članovi Asocijacije kabelskih operatera (AKOP) u BiH uputili su Novoj TV odgovor u kojemu stoji da smiju reemitirati filmske i glazbene sadržaje jer su za to otkupili prava.

Članice AKOP-a su pozvale Novu TV da prijepor zbog emitiranja programa u BiH riješe s agencijama koje posjeduju prava na distribuciju sadržaja u programima Nove TV.

Pravni zastupnik AKOP-a Vlado Slišković rekao je kako je problem u tumačenju zabrane reemitiranja nastao zbog toga što dio kabelskih operatera signal prima satelitom, a drugi pak zemaljskim putem. Dodao je kako operateri koji program Nove TV reemitiraju u unutrašnjosti zemlje poštuju autorska prava i zatamnjuju strane programske sadržaje.

Regulacijska agencija za komunikacije (RAK), koja regulitra tržište u BiH, priopćila je u srijedu kako nije davala nikakve naputke kabelskim operaterima da prekinu emitiranje programa Nove TV.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 24.09.09. 14:54

nova tv bi samo izgubila neemitiranjem u BiH


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika