27.09.2009. / 09:00

Autor: Andrea Belin

4 najčešća razloga zbog koji žene žele seks

Ako dosad niste bili sigurni zbog kada je najbolje pozvati ženu na zabavu pod plahtama, nudimo vam nekoliko razloga zbog kojih pripadnice nježnijeg spola odlaze u krevet sa svojom boljom polovicom!

Žene nekad pristaju na seks kako ne bi povrijedile partneraŽene nekad pristaju na seks kako ne bi povrijedile partnera"Zašto se žene upuštaju u seksualne odnose, 200 najčešćih razloga" naslov je knjige čiji su autori dvojica psihologa iz Texasa Cindy Meston i David Buss. Oni tvrde, na osnovu prethodnog istraživanja, da se žene najčešće seksaju iz dosade, zbog mira u kući, u znak zahvalnost za romantičnu večeru koju je partner prethodno pripremio te da bi se riješile glavobolje! Nudimo vam nekoliko razloga zbog kojih pripadnice nježnijeg spola odlaze u krevet sa svojom boljom polovicom!

Bračna dužnost
Valja napomenuti da su Meston i Buss proveli istraživanje na više od tisuću žena. Neke su priznale da unatoč tome što nisu uvijek raspoložene za odnose s partnerom, seksaju se jer im to nameće religija dok je drugima takav stav nametnulo društvo. Mnoge pripadnice ljepšeg spola još uvijek žive u uvjerenju da ukoliko muškarac zarađuje kako bi prehranio obitelj, dužnost žene je brinuti o djeci i muškarca seksualno zadovoljavati.

Seks dijeta
Zna se da se seksom može skinuti višak kilograma pa neke pripadnice nježnijeg spola prakticiraju redovite seksualne odnose upravo iz toga razloga. Neka istraživanja pokazala su da kvalitetan spolni odnos sagorijeva sto do sto i pedeset kalorija. Naravno, što je odnos strastveniji istovremeno se gubi i više kalorija.

Suosjećajni seks
Nekolicina je žena priznala da pristaju na seks s partnerima samo kako bi se oni osjećali bolje. Iznenađujuće je to što tako ne razmišljaju samo mlade i neiskusne žene. Naprotiv, otkriveno je da na takav seks pristaju i iskusnije pripadnice ljepšeg spola. Jedna je žena kazala da se povremeno seksala s muškarcem kojeg joj je bilo žao jer se prethodno rastao od supruge.

Seks za zadržavanje partnera
Koliko god vam to zvučalo neobično, ali neke žene se seksaju s partnerima kako bi ih zadržale u svojoj postelji. Veliki je broj onih koje, iako to ne žele, preuzimaju inicijativu u krevetu jer se boje da njihova bolja polovica neće potražiti seksualno zadovoljstvo izvan bračne postelje. Na taj način očekuju da će im partner ostati vjeran do kraja života.

Vezane vijesti

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika