28.09.2009. / 19:53

Autor: Hina

Barrot: Srbija je napravila velik pomak u reformama

Dvojica sugovornika zaključili su da će Srbija jednostranom primjenom prijelaznog trgovinskog sporazuma, koji je dio sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, pridonijeti bržem ulasku Srbije u Uniju

Jacques BarrotJacques BarrotPotpredsjednik Europske komisije, povjerenik za pravosuđe i unutarnje poslove Jacques Barrot u ponedjeljak je, u odvojenim susretima, razgovarao s predsjednikom srbijanske vlade Mirkom Cvetkovićem i potpredsjednikom vlade za europske integracije Božidarom Đelićem o ukidanju viza za građane Srbije i njezinu putu prema EU.

Kako je priopćila srbijanska vlade, tijekom sastanka sa Cvetkovićem Barrot je istaknuo kako je Srbija ostvarila velik pomak u reformama koje provodi, kao i da su za njezine europske integracije važne sve aktivnosti na polju borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Dvojica sugovornika zaključili su da će Srbija jednostranom primjenom prijelaznog trgovinskog sporazuma, koji je dio sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, pridonijeti bržem ulasku Srbije u Uniju.

Cvetković je, kako je navedeno u priopćenju, izrazio očekivanje da će početkom 2010. godine građanima Srbije biti ukinute vize za putovanje u zemlje EU.

Nakon sastanka s Đelićem, Barrot je kazao kako je Srbiji otvoren put za ukidanje viza te za sredinu listopada najavio dolazak u Srbiju europske stručne skupine koja će procijeniti njezin postignuti napredak.

Barrot je, kako prenose mediji, posjetio i vijeće za ratne zločine okružnog suda u Beogradu, kao i tužiteljstvo za ratne zločine.

Barrot je u ponedjeljak sudjelovao i na regionalnoj konferenciji ministara pravosuđa i unutarnjih poslova, posvećenoj borbi protiv organiziranog kriminala, koja se održava 28. i 29. rujna u Beogradu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 29.09.09. 09:47

ne dat im dalje bez krvnika mladica i onog drugog..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika