Objavljeno u Nacionalu br. 724, 2009-09-29

Autor: Plamenko Cvitić

KACIN U ORAHOVICI

Slovenci su Jadranki Kosor već pokazali gotov nacrt graničnog sporazuma

Pahor taj nacrt posljednjih dana često koristi na zatvorenim sastancima sa svojim kolegama, jer na taj način želi ublažiti kritike i u takvim prilikama ističe da su hrvatskoj strani itekako poznati najnoviji slovenski zahtjevi

JELKO KACIN prošlog je tjedna Đurđi Adlešič objasnio što slovenski premijer Pahor očekuje od pregovora s HrvatskomJELKO KACIN prošlog je tjedna Đurđi Adlešič objasnio što slovenski premijer Pahor očekuje od pregovora s HrvatskomJoš je prilikom prošlotjednog posjeta Hrvatskoj slovenski europarlamentarac Jelko Kacin potpredsjednici vlade Đurđi Adlešič rekao da Slovenija već ima sastavljen nacrt međudržavnog arbitražnog sporazuma.

On se prvenstveno temelji na tzv. Rehn 2 načelima koja govore o pravu Slovenije na dodir njezina teritorijalnog mora s međunarodnim vodama Jadrana, a drugi segment su slovenski zahtjevi o tzv. dimnjaku, koridoru koji bi Sloveniji dao izlaz na otvoreno more.

Takav nacrt sporazuma slovenski premijer Borut Pahor navodno je već pokazao hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor, kojoj je objašnjeno da taj nacrt pokazuje na čemu će u pregovorima slovenska strana čvrsto inzistirati. Pahor taj nacrt posljednjih dana često koristi na zatvorenim sastancima sa svojim kolegama, jer na taj način želi ublažiti kritike i u takvim prilikama ističe da su hrvatskoj strani itekako poznati najnoviji slovenski zahtjevi te da Jadranka Kosor u eventualnim budućim raspravama neće moći reći da nije unaprijed znala što točno Slovenija očekuje od Hrvatske.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika