30.09.2009. / 15:00

Autor: Deutsche Welle

Kouchner: Srbiji je mjesto u Europskoj uniji

Dobro je poznato da je Francuska oduvijek bila pristaša ulaska svih zemalja regije zapadnog Balkana u Europsku uniju, kazao je francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner za Večernje novosti

Bernard Kouchner; foto: ReutersBernard Kouchner; foto: ReutersFrancuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner izjavio je da je mjesto Srbije i cijelog Balkana u Europskoj uniji te ocijenio da su se u regiji odnosi počeli "odmrzavati", navevši kao primjer zatopljenje između Slovenije i Hrvatske, prenose u srijedu beogradski mediji.

Najavljujući bolje dane i za ostale "zamrznute" procese u regiji, Kouchner je, u intervjuu za beogradske "Večernje novosti", precizirao da je među takvim procesima i Prijelazni trgovinski sporazum (koji je dio Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju) između EU-a i Srbije.

"Dobro je poznato da je Francuska oduvijek bila pristaša ulaska svih zemalja regije zapadnog Balkana u Europsku uniju", zaključio je Kouchner.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika