30.09.2009. / 17:10

Autor: Anamarija Kronast

Još 2 mjeseca: Tarik Filipović ostaje u Milijunašu, ali samo do isteka ugovora

Ipak, kviz će se nastaviti i nakon njegovog odlaska, a u međuvremenu će na državnoj televiziji imati dovoljno vremena da glumcu kojeg je proslavio kviz nađu zamjenu

Tarik Filipović ostaje još dva mjesecaTarik Filipović ostaje još dva mjesecaTarik Filipović ostaje voditelj kviza "Tko želi biti milijunaš", ali njegov angažman prestaje s istekom ugovora koji je potpisao s HTV-om, a koji važi još samo dva mjeseca.

Ipak, kviz će se nastaviti i nakon njegovog odlaska, a u međuvremenu će na državnoj televiziji imati dovoljno vremena da glumcu kojeg je proslavio kviz nađu zamjenu.

Tako su, naime, odlučile čak dvije komisije koje su proteklih tri dana vijećale o njegovoj sudbini. Odluka je rezultat zaključaka televizijskog Povjerenstva u sastavu: Željko Vela, Dragutin Lucić Luce i Josip Popovac i pravne službe HRT-a.

Podsjetimo, oko voditelja, koji je neprimjerenom izjavom o humanitarnoj pomoći za zagrebačku dječju bolnicu prilično uzburkao duhove, na državnoj televiziji sukobile dvije struje.

Jedna je, ako je vjerovati kuloarskim pričama, ona koju predvodi direktor programa Domagoj Burić, dok je s druge strane ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić. Zasad je pobjedu ipak odnio ravnatelj Vanja Sutlić.

Trenutačno ipak javnosti nije poznato što će biti s Tarikovim nadređenim urednicima koje je direktor programa Domagoj Burić također odlučio sankcionirati.

Naime, on je na dan incidenta suspendirao Tarika, te kaznio i smijenio odgovorne urednike, na njegovu inicijativu je smijenjen urednik Kontakt programa Mario Sedmak, na čije je mjesto postavljen Tomislav Štengl.
Kažnjena je i urednica emisije Maja Jurković kojoj će biti oduzeto 30 posto od plaće, dok je urednica Zabavnog programa Elizabet Homsi prošla ipak bolje pa će joj "skinuti" svega 10 posto.

Zasad je sigurna samo Tarikova pozicija, no pitanje je što će biti poslije s obzirom da je voditelj tijekom posljednjih sedam godina postao zaštitno lice kviza. Neslužbeno saznajemo da je on zadovoljan ovakvom odlukom.

Probno snimanje za njegovog nasljednika je odradio samo Robert Kurbaša, no nije zadovoljio zadane kriterije. Spominju se čak Robert Ferlin i Barabara Kolar jer se na HTV-u sada pribojavaju taj posao povjeriti osobi koja nije profesionalni voditelj.

Gledatelji ipak neće primijetiti da se događalo nešto neobično jer je Tarik unaprijed snimio dvije epizode kviza, tako da će samo nastaviti s poslom.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika