04.10.2009. / 20:30

Autor: Hina

Ubojstvo navijača u Širokom Brijegu: Inzko i Ćiro Blažević 'zgroženi'

Na konferenciji za novinstvo održanoj u Širokom Brijegu potvrđeno je kako je Puljić preminuo od ozljeda zadobivenih tijekom sukoba među navijačima Sarajeva i Širokog Brijega

Miroslav Ćiro BlaževićMiroslav Ćiro BlaževićVisoki predstavnik za BiH Valentin Inzko i izbornik nogometne vrste Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević izrazili su u nedjelju navečer ogorčenje i zgroženost izgredima u Širokom Brijegu u kojima je smrtno stradao jedan navijač nogometnog kluba Sarajevo, a deseci ljudi su ozlijeđeni.

Navijač Vedran Puljić (24) preminuo je od ozljeda zadobivenih tijekom sukoba između navijača Sarajeva i Širokog Brijega koji su izbili uoči nogometne utakmice koja se trebala odigrati u Širokom Brijegu.

Visoki predstavnik Inzko je u posebnoj izjavi u povodu sukoba istaknuo kako je smrt navijača tragedija za cijelu BiH.

"Pojedinci koji su odgovorni za ovo nasilje moraju biti dovedeni pred lice pravde", poručio je Inzko.

Zgroženost izgredima izrazio je i izbornik reprezentacije BiH Blažević. "Svi smo šokirani i žalosni", kazao je Blažević u izjavi za TV Federacije BiH (FTV) dodajući kako su ovakvi izgredi nešto što je najmanje očekivao u sadašnjem trenutku.

"Uistinu sam vrlo nesretan i žalostan", istaknuo je Blažević upozoravajući kako se svi moraju angažirati ne bi li se iskorijenilo "takvo primitivno ponašanje".

U izgredima koji su u nedjelju izbili u Širokom Brijegu ubijen je 24-godišnji navijač nogometnog kluba Sarajevo Vedran Puljić, potvrdili su u večernjim satima predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Na konferenciji za novinstvo održanoj u Širokom Brijegu potvrđeno je kako je Puljić preminuo od ozljeda zadobivenih tijekom sukoba među navijačima Sarajeva i Širokog Brijega.

Prema policijskim izvorima tijekom nereda ozlijeđeno je 16 policajaca, uključujući zapovjednika i dozapovjednika širokobriješke policijske postaje. Ozlijeđeno je i petnaest navijača od kojih šest teže.

Dvadeset osoba policija je uhitila i privela na obavjesne razgovore.

Uoči utakmice policija ja poduzela mjere sigurnosti sukladno procjeni kako je riječ o događaju srednjeg rizika pa su neredi smireni tek kada je u Široki Brijeg pristiglo pojačanje iz Mostara.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 04.10.09. 20:48

Boze dragi sto nas je usrecila ova demokracija u kojoj zivimo...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika