05.10.2009. / 17:10

Autor: Sandra Županić

Novo sučeljavanje: 'Zašto trčimo oko Mesića kao patuljci oko Snjeguljice?'

Studenti su pitali Hebranga smetaju li mu izjave u kojima ga predsjednik Mesić kritizira. "Ne smetaju me Mesićeve izjave. Predsjednik ne bi smio javno podržavati kandidate, ali vidjeli smo da to nije tako"

Foto: Krasnodar PeršunFoto: Krasnodar PeršunPovodom početka nove akademske godine Visoka novinarska škola organizirala je danas u Preporodnoj dvorani HAZU-a, debatu predsjedničkih kandidata u kojoj su sudjelovali Vesna Pusić, Andrija Hebrang, Ivo Josipović, Damir Kajin i Nadan Vidošević. U ime domaćina brojne ugledne goste, ali i brucoše VNŠ-a, pozdravio je dekan Mate Granić koji u svom govoru izrazio ponos što ovaj moderan studiji ove godine završava prva generacija studenata dodiplomskog studija. Predsjednički kandidati odgovarali su na pitanja studenata Visoke novinarske škole.

Raspravljalo se o aktualnim temama u hrvatskom društvu, a najžustrija rasprava povela se o postignućima Vlade premijerke Jadranke Kosor, kolike su zaista ovlasti predsjednika, Zakonu o potpomognutoj oplodnji, slobodi medija u Hrvatskoj i kako smanjit birokraciju. Kandidati su uglavnom iznijeli svoje već poznate stavove, a bilo je i ponekih iznenađenja.

Predsjednički kandidat HDZ-a Hebrang optužio je velike medije u Hrvatskoj da su lijevo orijentirani. "Kako drugačije objasniti mali broj medija na državnom natjecanju dragovoljaca i veterana domovinskog rata u Krapini. Nemam medijskih istomišljenika. Zbog ljevičarskih medija moja će kampanja krenuti iz Vukovara te ću u svaki dom doprijeti kroz male medijske kuće", objasnio je Hebrang. Josipović je na to objasnio da su mediji lijevo orijentirani jer su sve afere, u posljednje vrijeme, potekle s desne političke scene.

Na pitanje koji mu je politički uzor, Kajin je istaknuo predsjednika Mesića, a Hebrang se pobunio da on ne bi trebao biti važan za kampanju. "A zašto mi onda trčimo kao patuljci oko Snjeguljice gdje god se Mesić pojavi?!", pitao je kandidate Kajin. Na to je Josipović rekao da on ne trči kao patuljak nego obilazi važna događanja. A Hebrang se pobunio da on ne trči za predsjednikom jer ga on ne bi primio te dodao da on može trčati samo ispred njega.

Studenti su pitali Hebranga smetaju li mu izjave u kojima ga predsjednik Mesić kritizira. "Ne smetaju me Mesićeve izjave. Predsjednik ne bi smio javno podržavati kandidate, ali vidjeli smo da to nije tako. Ne znam od kuda Mesićev animozitet spram mene. Čim me on napadne broj glasova mi poraste za jedan ili dva posto", rekao je Hebrang.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
24/9/09

mrone4one, 05.10.09. 19:17

A ovaj Josipović je tako antipatičan da je to strašno. Samo da nam on ne bude predsjednik!


registracija
5/10/09

frenkie257, 05.10.09. 19:19

Haha, u potpunosti se slažem s tobom. Koliko god pokušavali diskreditirati ovog Vidoševića meni je ipak on najbolji kandidat.


registracija
8/8/09

tovar62, 06.10.09. 09:26

rano ste poceli i rano ce te isprazniti baterije,jer vam stizu dva glavna i jedina ozbiljna kandidata Primorac i Bandic i nema te bas puno sansi a ja opet dajem Primorcu najvise,koji ce imati snage da se rascisti vise sa tom starom Yugo garniturommzato narode ako imate soli u glavi svi za PRIMORCA,,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika