07.10.2009. / 16:26

Autor: Hina

Ahmadinedžad: Iran za dogovor sa svim zemljama, osim s 'cionističkim režimom'

"Ti pregovori svjedoče o boljem ponašanju nekih zemalja, a zastupljenije su i pravda i logika. To je dobar temelj za nastavak pregovora"

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u srijedu da su pregovori u Ženevi, održani 1. listopada s predstavnicima šestorice, bili "korak naprijed", izvijestila je internetska stranica državne televizije.

"Mislim da su pregovori u Ženevi bili korak naprijed. Nadam se da ćemo napredovati i konstruktivno surađivati u rješavanju velikih svjetskih problema", rekao je Ahmadinedžad nakon sjednice ministarskog vijeća.

"Ti pregovori svjedoče o boljem ponašanju nekih zemalja, a zastupljenije su i pravda i logika. To je dobar temelj za nastavak pregovora", dodao je Ahmadinedžad.

Naglasio je da je Iran za dogovor sa svim zemljama, osim s "cionističkim režimom".

Dodao je da su ženevski pregovori "prilika za suradnju Irana i velikih sila" (Kine, Rusije, Francuske, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke).

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika