08.10.2009. / 18:25

Autor: Andrea Belin

7 kobnih grešaka koje mogu uništiti svaku vezu

Zna se dogoditi da na početku veze stvari funkcioniraju savršeno, međutim nakon nekog vremena partneri se udalje i problemi postaju svakodnevna pojava. U takvoj situaciji je prekid neizbježan, a ožiljci i rane urežu se do kraja života. Kako bi sljedeći put odmah na početku znali ima li vaša veza budućnosti, saznajte koje su to odlike kvalitetne veze

1. Izbjegavajte kritike
Greške se mogu izbjećiGreške se mogu izbjećiKomplimenti su uvijek dobrodošli u vezi pa neka vam ne bude teško pohvaliti partnera kada napravi nešto što vam se sviđa. Želite li skladnu vezu, kritike izbjegavajte u širokom krugu. Gotovo da ne postoji osoba koja se zna i može nositi sa svakodnevnim kritiziranjem.

2. Nemojte se pretvarati
Kada vam nešto nije po volji, objasnite partneru što vam smeta. Ukoliko imate nekih osobnih problema koji se ne tiču vašeg partnera, ne bi bilo loše da ih podijelite s njim. Sigurni smo da ćete ih zajedno riješiti, a i vama će biti lakše kada frustracije izbacite iz sebe.

3. Komunicirajte
Komunikacija u vezi je posebno važna. Jasan i otvoren razgovor je nužan kako bi partneri saznali što žele, gdje su nastali problemi i kako ih riješiti. Otvoreni razgovori povezuju i zbližavaju dvije osobe. Naravno da ćete uvijek naići na neki problem, ali najlakše ćete ga riješiti iskrenim i otvorenim razgovorom.

4. Oprezno s intimom
Iako zajedno živite već neko vrijeme, određeni dio privatnosti ipak zadržite za sebe. Informacije, primjerice s koliko ste partnera spavali prije njega i neki obiteljski problemi iz prošlosti, ni na koji način neće pomoći vašoj vezi.

5. Budite pažljivi
Želite li živjeti u idiličnoj vezi neka vam ne bude teško, barem jedanput tjedno, prirediti romantičnu večeru. Muškarci, premda to ne žele priznati, vole kada im njihove bolje polovice priređuju iznenađenja. Iznenadite ga i nekim poklonom ili vikend aranžmanom u dvoje.

6. Preuzmite odgovornost
Veza je zajednica dvoje ljudi tako da svaka osoba ima svoj dio odgovornosti kako za uspjehe, tako i za neuspjehe. Muškarac nije jedini krivac ako stvari ne funkcioniraju savršeno. Dakle, ako ste uistinu u nečemu pogriješili, prihvatite odgovornost.

7. Partnera nemojte iskorištavati
Kvalitete muškarca treba hvaliti, ali za njegove slabosti treba imati razumijevanja i poštovanja. Ako vam prizna da je u nečemu pogriješio, to je zato što vam vjeruje. Nemojte mu kasnije to "nabijati na nos" jer vam se više nikada neće povjeriti.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika