13.10.2009. / 14:44

Autor: Boris Bilas

Nova misija Huga Chaveza: Golf nepoželjan sport u Venezueli

Ako se u toj namjeri uspije, brojka zatvorenih golf terena u posljednje tri godine narasti će na devet. Većina njih su smješteni na sjeveru Venezuele u blizini naftnih bušotina

Hugo Chavez (Foto: Reuters)Hugo Chavez (Foto: Reuters)Predsjednik Venezuele Hugo Chavez nastavlja sa svojom borbom protiv kapitalističkih i imperijalističkih utjecaja u svojoj državi. Posljednji se na listi Chavezovih protivnika našao jedan sport. Naime, u nedavnom govoru na državnoj televiziji Chavez se obrušio na golf te ga je nazvao sportom buržoazije.

"Bit ću vrlo jasan, golf je sport buržoazije, koja je toliko lijena da ne želi hodati nego se po terenu vozi malim autima", kazao je Chavez u tom nastupu.

Već prije tog govora službenici skloni venezuelanskom predsjedniku krenuli su u obračun s vlasnicima golf terena, pa su dva najpoznatija terena u Venezueli pred zatvaranjem.

Bili bi to osmi i deveti zatvoreni golf tereni u Venezueli u posljednje tri godine. Većina njih su smješteni na sjeveru Venezuele u blizini naftnih bušotina, te su se njima služili američki radnici koji su na bušotinama radili prije nego što ih je Chavez nacionalizirao.

Upravo zbog toga se smatra da je borba s golfom, borba Chaveza s jednim od posljednjih bastiona stare elite i američkog utjecaja na ovu državu.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika