16.10.2009. / 13:05

Autor: Boris Bilas

Joca Amsterdam pljačkaša splitske pošte želio angažirati kao plaćenog ubojicu

Kriminalna skupina, koja je praćena skoro godinu dana od kada je Strahinja stradao postavljajući eksploziv ispod džipa svog dojučerašnjeg suradnika, uhićena je samo dan nakon što je Rašetin otac Milan svjedočio na sudu u Splitu

Sreten JocićSreten JocićSreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, namjeravao je za likvidacije svojih protivnika angažirati Strahinju Rašetu, koji je potkraj prosinca prošle godine stradao prilikom postavljanja eksploziva pod džip, saznaje "Blic" iz izvora u vrhu srpske policije.

Osmorica članova bivše Rašetine grupe koja je osumnjičena za više ubojstava, razbojništva i prodaju droge uhićeni su u srijedu, a jučer je u Banji Koviljači pronađen i Zoran Stevanović.

"Rašeta je, prema našim saznanjima, sudjelovao u desetak likvidacija u skoro svim zemljama bivše SFRJ. Bio je iznimno vješt u rukovanju vatrenim oružjem, ali i u postavljanju eksploziva pod automobil", kaže sugovornik "Blica", blizak istrazi.

Za Rašetinu sposobnost s oružjem saznao je i Jocić koji je tražio novog atentatora koji će odrađivati njegove prljave poslove. Jocić je Rašetu namjeravao angažirati i čak su postojali pregovori koje je, međutim, osujetila policija kada je krajem lipnja prošle godine u Beogradu uhapsila Rašetu.

Nakon Rašetina izlaska iz pritvora, u kojem je proveo skoro četiri i pol mjeseca, pregovori s Jocićem su nastavljeni, ali do prvog zajedničkog posla nije došlo jer je Rašeta stradao kada je krajem prosinca na Banovom brdu postavljao eksploziv ispod džipa Milana Mitića, svog partnera u pljački splitske pošte 15. ožujka 2008. godine.

Rašeta je smatrao da ga je Mitić prevario za 600.000 eura, koliko je trebao iznositi njegov dio iz pljačke u kojoj je ukupno opljačkano dva milijuna eura.

Srpska policija je u četvrtak poslijepodne u Banji Koviljači uhitila i devetog člana grupe Zorana Stevanovića, za kojim je Hrvatska već raspisala potjernicu zbog pljačke pošte. Stevanović je, prema tvrdnjama Rašetinog oca Milana, stan u Banji Koviljači kupio od piljena iz pljačke. Za njega se sumnjalo da je pobjegao u Austriju, ali je lociran u Srbiji i ubrzo je uhvaćen.

Milan Mitić, Igor Marković, Milan Ostojić, Miroslav Lukić, Nebojša Sarajlija, Milorad Milovanović, Dragoslav Bajić i Bojan Jovanović, uhićeni su još u srijedu.

Kriminalna skupina, koja je praćena skoro godinu dana od kada je Strahinja stradao postavljajući eksploziv ispod džipa svog dojučerašnjeg suradnika, uhićena je samo dan nakon što je Rašetin otac Milan svjedočio na sudu u Splitu. Milan Rašeta je za smrt svog sina okrivio Milana Mitića te je iznio niz optužbi na račun članova skupine.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika