20.10.2009. / 14:23

Autor: Boris Bilas

Sudski vještak potvrdio: Mirjana Pukanić ovisna o kokainu tri godine

Na pitanje tužiteljice da li je ikada vidjela Mirjanu Pukanić kako konzumira kokain, Berger je odgovorila kako ju nikada nije vidjela, ali je sumnjala u to jer je par puta vidjela kako joj curi krva iz nosa

Mirjana Pukanić (desno) s odvjetnicom Višnjom Drenški LasanMirjana Pukanić (desno) s odvjetnicom Višnjom Drenški LasanNa Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Mirjani Pukanić optuženoj za posjedovanje 15 grama kokaina.

Nakon što je na prošlom ročištu pročitana optužnica, pred sutkinjom Anom Kovačević danas su se pojavili sudski vještak dr. Davor Zdunić i domaćica obitelji Pukanić Vlasta Berger.

Zdunić je u svom kratkom svjedočenju samo potvrdio svoje izvješće te je naglasio kako smatra da ovisnost Mirjane Pukanić traje otprilike 3-4 godine te da joj je pronađena količina kokaina od 15 grama bila dovoljna za 2 tjedna.

Nakon njega pred sutkinjom je svjedočila domaćica obitelji Pukanić Vlasta Berger koja je i pronašla spornu količinu kokaina u torbici za kozmetiku.

Ona je potvrdila kako je drogu pronašla nakon što ju je Ivo Pukanić zamolio da pregleda sobu Mirjane Pukanić zbog toga jer bi stan trebala pregledati policija. Naime, nekoliko dana prije Ivo Pukanić je bio prvi puta meta atentatora pa je policija u potrazi za dokazima trebala pregledati stan Pukanićevih.

Berger je kazala kako je drogu pronašla u prozirnoj plastičnoj vrećici, a uz nju je u kozmetičkoj kutijici bila i cjevčica. Nakon što je to otkrila nazvala je Pukanića, a nekoliko sati kasnije u stan su došla dva policajca u civilu koji su drogu zaplijenili te su na licu mjesta testiranjem utvrdili da se radi o kokainu.

Na pitanje tužiteljice je li ikada vidjela Mirjanu Pukanić kako konzumira kokain, Berger je odgovorila kako ju nikada nije vidjela, ali je sumnjala u to jer je nekoliko puta vidjela kako joj curi krv iz nosa. Uz to, optužena joj se činila dezorijentiranom te se često zaključavala u sobu i kupaonicu odakle je izlazila "vrlo dobre volje".

Obrana Mirjane Pukanić, Višnja Drenški Lasan je Vlastu Berger uglavnom ispitivala o načinu na koji je pronašla kokain te o policijskom ulasku u stan nakon što je kokain pronađen. Drenški Lasan je upitala Vlastu Berger je li vlastitim očima vidjela da policajci testiraju kokain iz vrećice, na što je Berger odgovorila da ne može biti sigurna jer nije cijelo vrijeme bila u prostoriji s policajcima.

Obrana je nakon ispitivanja svjedokinje podnijela prigovor na svjedočenje jer je po njima ono neistinito. To potkrepljuju razilaženjem u svjedočenju Vlaste Berger na sudu i njenom iskazu danom županijskom odvjetništvu.

Slijedeće ročište u suđenju Mirjani Pukanić održati će se 23.11. kada bi trebala svjedočiti Sanja Sarnavka, predsjednica udruge Babe.

Vezane vijesti

Seksizam u pivskoj industriji

Seksizam u pivskoj industriji

Na televiziji se između ostalih reklama za pivo pojavljuju i one Osječke pivovare, a udruga B.a.b.e. pozvala je potrošače na bojkot proizvoda zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika