20.10.2009. / 16:25

Autor: Hina

Bez dogovora u Butmiru: Pregovori prekinuti, nastavak slijedi

Neposredni povod predlaganja rezolucije planirana je gradnja LNG terminala za tekući plin u Italiji u blizini Trsta, čemu se oštro protivi slovenska vlada koja tvrdi da bi takvi objekti imali negativne ekološke posljedice koje bi se osjetile i u Sloveniji

Haris Silajdžić nezadovoljan je tijekom pregovora u ButmiruHaris Silajdžić nezadovoljan je tijekom pregovora u ButmiruPregovori o ustavnim reformama u BiH, koji su vođeni između predstavnika sedam političkih stranaka iz te zemlje uz posredovanje američkih diplomata i predstavnika EU, prekinuti su u utorak u poslijepodnevnim satima a nastavak bi trebao uslijediti u srijedu.

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prvi napustio sastanak što se održavao u vojnoj bazi Butmir kod Sarajeva, kazao je kako nije bilo posebnih rezultata dosadašnjih pregovora, no potvrdio je kako će sudjelovati u njihovu nastavku.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović novinarima je kazao kako bi u srijedu možda moglo biti dogovora o deklaraciji o ustavnim promjenama u BiH te kako bi se također možda mogao očekivati veći napredak u razgovorima o statusu državne imovine.

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić izjavio je kako nije zadovoljan tijekom pregovora o ustavnim reformama u BiH.

"Nije ispunjen ni minimum naših zahtjeva i zato je prijedlog (ustavnih reformi) neprihvatljiv", kazao je Silajdžić dodajući kako međunarodna zajednica tolerira one koji krše Daytonski sporazum unatoč činjenici da je upravo to i izazvalo trenutačnu političku krizu koja vlada u BiH. Kazao je kako je za njegovu stranku (Stranka za BiH) i dalje prihvatljiv jedino zahtjev da BiH bude ustrojena kao država sastavljena od regija na ekonomskoj osnovi.

Silajdžić je novinarima potvrdio i to da je nakon jutarnje plenarne sjednice pregovarački proces bio nastavljen unutar radnih skupina od kojih se jedna bavi ustavnim reformama, a druga statusom državne imovine.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika