22.10.2009. / 07:25

Autor: Hina

Putin i Berlusconi s Erdoganom razgovaraju o Južnom toku

Berlusconi i Putin će razgovarati o "gospodarsko-trgovačkoj suradnji, ulaganjima i energetskoj suradnji", rekao je glasnogovornik ruske vlade Dmitrij Peskov

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin i talijanski Silvio Berlusconi u sastati će se s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom i razgovarati o gradnji plinovoda Južni tok, rekao je Putin dočekujući Berlusconija u Rusiji, a prenijele su ruske agencije.

"Imati ćemo prigodu da utroje, s turskim ministrom, razgovaramo o Južnom toku", rekao je Putin.

Putin je dao ove izjave u zračnoj luci u Sankt Peterburgu, gdje je dočekao Berlusconija čiji posjet Rusi ocjenjuju kao "neslužben ali radni".

Berlusconi i Putin će razgovarati o "gospodarsko-trgovačkoj suradnji, ulaganjima i energetskoj suradnji", rekao je glasnogovornik ruske vlade Dmitrij Peskov.

Europska glasila pišu, kako prenose ruske agencije, da će Berlusconi iskoristiti posjet kako bi proslavio rođendan Vladimira Putina koji je 7. listopada navršio 57 godina.

Dvojica čelnika će "dakako" razgovarati o gradnji plinovoda Sjeverni tok, ispod Baltičkog mora i Južnog toka koji podupire Italija, a koji trebaju osigurati izravnu dopremu ruskog plina Europi.

Južni tok, rusko-talijanski projekt, smatra se konkurencijom europskom projektu plinovoda Nabucco koji treba zaobići Rusiju.

Berlusconijev posjet događa se u času kada se dolazak finskog premijera Mattija Vanhanena, čija se zemlja protivi gradnji Sjevernog toka, očekuje u nedjelju u Sankt Peterburgu, rodnom gradu premijera Putina.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika