22.10.2009. / 12:09

Autor: Andrea Belin

10 razloga zašto muškarci više uživaju u seksu

Da pripadnici jačeg spola češće upražnjavaju seksualne odnose i da gotovo uvijek ostvare svoje erotske fantazije samo su neke od činjenica o muškoj seksualnosti...

Muškarci se lakše uzbude Muškarci se lakše uzbude Pripadnici oba spola smatraju da muškarci više uživaju u seksu. Posljedica takvog razmišljanja je činjenica da oni češće i u mnogo većem broju ostvaruju svoje seksualne želje i fantazije. Doduše, kada bi žene svoje erotske snove pokušale provesti u djelo, iz kreveta bi se dizale s puno većim osmijehom na licu. Saznajte što o tome misle seksolozi!

Seks je dobar za srce

Istraživanja su potvrdila da muškarci koji su vodili ljubav tri puta tjedno imaju pedeset posto manje šansi za oboljenje srca. Naime, tijekom seksualnog odnosa krvne žile se šire, a taj im proces omogućuje doživljavanje erekcije. S obzirom da se krvne žile ne šire samo u spolnom organu, već u čitavom tijelu, ovaj proces blagotvorno djeluje općenito na krvotok i sprečava začepljenje krvnih žila.

Seks pomlađuje muškarce

Tijekom seksualnog odnosa, nadbubrežna žlijezda luči više hormona DHEA koji usporava proces starenja. Dokazano je da u trenutku najvećeg uzbuđenja, muški organizam luči deset puta više DHEA nego u normalnom stanju. Osim toga, hipofiza u muškom mozgu luči hormon oksitocin koji učvršćuje njihove emocije. Stručnjaci smatraju da je psihološka komponenta jedna od najvažnijih kriterija za kvalitetan seksualni odnos jer se sve događa u glavi.

Psihološka objašnjenja:

Prepreke
Iz razloga što muškarci na seks gledaju mnogo egocentričnije od žena, pripadnici jačeg spola često se bore s impotencijom i gubitkom libida.
Zadovoljstvo
Za razliku od pripadnica nježnijeg spola, muškarci seks odvajaju od ljubavi. Možda je upravo to jedan od razloga zašto muškarci lakše doživljavaju vrhunac.
Užitak
Teško je reći uživaju li muškarci više u seksu, međutim istina je da znatno brže i lakše ostvaruju svoje seksualne želje.

Deset činjenica o o muškoj seksualnosti:
1. Gotovo uvijek doživljavaju orgazam.
2. Većina njih uvijek ostvaruje svoje erotske fantazije.
3. U seksu su dominantniji.
4. Tijekom seksa isključuju osjećaje.
5. Ne inzistiraju na predigri.
6. Česti spolni odnosi blagotvorno djeluju na njihovo zdravlje.
7. Nikada ne prekidaju spolni odnos.
8. Samopouzdanje im je uvijek na najvišoj mogućoj razini.
9. Uvijek su raspoloženi za seks.
10. Za razliku od žena, nisu toliko zahtjevni.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika