23.10.2009. / 12:36

Autor: Boris Bilas

Uhvaćeni u laži: Fima još uvijek nije vratila Podravki 50 milijuna kuna

Upravo je raspolaganje novcem Podravke jedan od najvećih krimena u ovoj aferi. Naime, Podravka je izdala obveznice vrijedne 375 milijuna kuna za razvoj svog biznisa, no, umjesto u razvoju, novac je završio u Fimi i SMS-u

Vlasnik Fime Milan HorvatVlasnik Fime Milan HorvatI dok će šestorica optuženih za malverzacije u koprivničkoj Podravci slijedećih mjesec dana provesti u istražnom zatvoru, novi detalji njihovog "poduhvata" praktički iz sata u sat izlaze u javnost.

Business.hr tako donosi detalje o poslovanju između Podravke i Fime Milana Horvata. Naime, prema tim detaljima na računu Podravke još uvijek nedostaje 50 milijuna kuna koje su korištene u pokušaju menadžera da preuzmu koprivničku tvrtku. Dužnik za taj novac upravo je varaždinska tvrtka Fima vlasnika Milana Horvata.

Zanimljivo je kako su još prije nekoliko tjedana, dvojica od šestorice optuženih, Milan Horvat i Darko Marinac u emisiji "Otvoreno" HTV-a kategorično tvrdili kako je sav Podravkin novac vraćen u kompaniju. Međutim, ispada kako to nije istina i da su Horvat i Marinac zaboravili da Fima Podravci još duguje "sitnih" 50 milijuna kuna.

Upravo je raspolaganje novcem Podravke jedan od najvećih krimena u ovoj aferi. Naime, Podravka je izdala obveznice vrijedne 375 milijuna kuna za razvoj svog biznisa, no, umjesto u razvoju, novac je završio u Fimi i SMS-u. Kako piše Business.hr u aferi se zasad spominje kako je Podravka oštećena za 250 milijuna kuna, ali nije poznato što će biti s 50 milijuna kuna koje Fima još nije vratila Podravci.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
9/9/09

thor, 26.10.09. 09:17

da li je slučajno to što FIMA ima svoje poslovne prostore u varaždinskom CONINGU Kradimira Čačića? Samo naivni i glupi ljudi tu ne vide čvrstu vezu između Horvata i Čačića, koji se izvještio u pljački države dok je bio ministar u Račanovoj vladi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika