26.10.2009. / 11:47

Autor: Hina

Bagdad: Broj poginulih u eksploziji porastao na 155

Svjetski su čelnici osudili napade u Bagdadu, a irački dužnosnici prstom upiru u Al-Kaidu i njihove pristalice te na simpatizere bivšega iračkog diktatora Sadama Huseina

Foto: ReutersFoto: ReutersU dvjema eksplozijama koje su u nedjelju potresle središte Bagdada, prema posljednjim je podacima broj poginulih porastao na 155, a više od 500 osoba je ranjeno, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Unatoč tomu što je u zadnje vrijeme zabilježen pad nasilja u zemlji, pobunjenici i militanti nastavljaju s krvavim napadima. Promatrači strahuju da bi broj napada u dogledno vrijeme mogao biti puno veći s obzirom na to da se bliže parlamentarni izbori, koji će se održati u siječnju.

Svjetski su čelnici osudili napade u Bagdadu, a irački dužnosnici prstom upiru u Al-Kaidu i njihove pristalice te na simpatizere bivšega iračkog diktatora Sadama Huseina. Oporbenjaci optužuju snage sigurnosti.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika