28.10.2009. / 15:21

Autor: Boris Bilas

Sud odbio žalbe: Šestorica optuženih iz 'afere Podravka' ostaje u pritvoru

"Vijeće ne nalazi, za sada, mogućnost primjene neke druge, zakonom predviđene blaže mjere, pa niti mjere jamstva kao zamjene za istražni zatvor", stoji u priopćenju koje je objavljeno na stranicama Županijskog suda

Darko Marinac na Županijskom sudu u ZagrebuDarko Marinac na Županijskom sudu u ZagrebuIzvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je žalbe Darka Marinca, Milana Horvata, Zdravka Šestaka, Saše Romca, Josipa Pavlovića i Srđana Mladinića, podnesene protiv rješenja suca istrage o određivanju istražnog zatvora te će šestorica optuženih za malverzacije u Podravci ostati u pritvoru idućih mjesec dana.

Vijeće je prihvatilo argumente suca da u konkretnom slučaju postoji opasnost od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sprječavanjem utvrđivanja tijeka novčanih sredstava. Također postoji i realna i predvidiva opasnost da bi isti boravkom na slobodi mogli nastaviti sa činjenjem istih ili istovrsnih kaznenih djela, a koja opasnost se nalazi u činjenici da su osumnjičenici, ostali na svojim položajima i funkcijama te iz činjenice da su i nakon početka policijske obrade nastavili s protupravnim aktivnostima, što se može zaključiti iz dokumentacije u spisu.

"Vijeće ne nalazi, za sada, mogućnost primjene neke druge, zakonom predviđene blaže mjere, pa niti mjere jamstva kao zamjene za istražni zatvor", stoji u priopćenju koje je objavljeno na stranicama Županijskog suda.

Šestorica optuženih uhićeni u akciji kodnog naziva "Menadžer", nakon čega je USKOK protiv njih pokrenuo istragu koja bi trebala otkriti jesu li se, kao što se sumnja, udružili u kriminalnu skupinu koja je zloporabom položaja i ovlasti te raznim novčanim transakcijama nezakonito pokušala novcem koprivničke Podravke doći do većinskog paketa dionica te prehrambene tvrtke.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika