28.10.2009. / 19:23

Autor: Hina

Brammertz zadovoljan suradnjom BiH s ICTY-jem

Navedeno je kako su Brammertz i članovi predsjedništva BiH razmatrali i mogućnost produljenja mandata stranim sucima na Sudu BiH zaduženima za procesuiranje slučajeva ratnih zločina

Serge BrammertzSerge BrammertzGlavni tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz i članovi Predsjedništva BiH složili su se u srijedu kako tijela vlasti te zemlje u cijelosti surađuju s Haaškim tribunalom, priopćeno je iz predsjedništva BiH.

Tužitelj Brammertz u Sarajevo je doputovao u sklopu priprema za podnošenje redovitoga šestomjesečnog izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o suradnji zemalja u regiji s ICTY-jem.

Brammertz je u Sarajevu razgovarao i s predstavnicima tužiteljstva BiH i ureda visokog predstavnika (OHR), a tijekom susreta s članovima državnog vrha istaknuo je kako se svi haaški zahtjevi upućeni tijelima vlasti razmjerno brzo rješavaju te je iskazao uvjerenje kako će se to nastaviti.

Glavni tužitelj je ocijenio i kako je početak suđenja Radovanu Karadžiću važan događaj, potvrdivši kako prioritet za tužiteljstvo ICTY-ja ostaje privođenje dvojice preostalih bjegunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Navedeno je kako su Brammertz i članovi predsjedništva BiH razmatrali i mogućnost produljenja mandata stranim sucima na Sudu BiH zaduženima za procesuiranje slučajeva ratnih zločina.

Produženje njihova mandata dovedeno je u pitanje jer su se tomu usprotivili zastupnici u parlamentu BiH iz Republike Srpske.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika