31.10.2009. / 12:25

Autor: Boris Bilas

Akcija 'Morava' u Srbiji: Uhićeno više od 500 pripadnika narkomafije

''Krupniji dileri'' uhićeni su u Novom Pazaru, doznaje se od policije, a akcije su se odvijale i u Nišu, Vranju, Valjevu te Novom Sadu

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica DačićMinistar unutarnjih poslova Srbije Ivica DačićPripadnici MUP-a Srbije uhapsili su jutros više od 500 osoba širom Srbije u akciji "Morava" u sklopu velike borbe protiv droge, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Dačić je rekao kako je u akciji "Morava", koja je počela u subotu ujutro u šest sati, sudjelovalo oko 2.000 policajaca iz svih dijelova MUP-a. Naveo je kako je pretreseno više od 600 objekata i da se oni i dalje nastavljaju. Za oko 100 privedenih određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

"Zaplijenjeno je nekoliko desetaka kilograma raznih vrsta narkotika, veća količina oružja i municije, ukradenih automobila, a na jednom mestu u Beogradu pronađeno je nešto više od milijun krivotvorenih američkih dolara", rekao je Dačić.

''Krupniji dileri'' uhićeni su u Novom Pazaru, doznaje se od policije, a akcije su se odvijale i u Nišu, Vranju, Valjevu te Novom Sadu.

Izvor agencije Beta rekao je kako su "lišeni slobode svi oni za koje je bilo podataka da su u vezi s trgovinom narkoticima".

Na pitanje da li su uhićeni "ozbiljni, krupniji dileri", on je rekao kako se policija "nije bavila time da li su ozbiljni ili neozbiljni, da li imaju gram ili kilogram droge".

"Oni su svi u istom lancu, svi su u istom problemu, a mi nismo željeli da nam neko sutra kaže kako smo pokupili samo 'sitne ribe', dok su oni 'krupniji' nedodirljivi", rekao je on.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
15/10/09

Ljanik, 31.10.09. 21:54

Ma zamajavaju narod kao borba protiv org.kriminala, a zaboravili srbi na aferu ,,koferce,, u kojoj je umeshan i ovaj sada srpski ministar.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika