01.11.2009. / 18:25

Autor: Hina

Lagumdžija: Isključiti Dodikov SNSD iz Socijalističke internacionale

"Samo tako može se sačuvati vjerodostojnost i čast Socijalističke internacionale i svih njezinih članica", navodi se u Lagumdžijinom pismu

Zlatko LagumdžijaZlatko LagumdžijaSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) zatražit će da se Stranci nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kojoj je na čelu Milorad Dodik uskrati članstvo u Socijalističkoj internacionali, priopćeno je u nedjelju iz središnjice SDP-a u Sarajevu.

U priopćenju se pojašnjava kako je predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija uputio pismo predsjedniku Socijalističke internacionale Georgeu Papandreouu i glavnom tajniku Luisu Ayali u kojemu je naveo kako očekuje da će etičko povjerenstvo Socijalističke internacionale predložiti da SNSD-u bude oduzet status stalne članice ove internacionale.

"Samo tako može se sačuvati vjerodostojnost i čast Socijalističke internacionale i svih njezinih članica", navodi se u Lagumdžijinom pismu.

Predsjednik SDP-a BiH pri tom je posebice podsjetio na zbivanja vezana uz puštanje na slobodu osuđene ratne zločinke Biljane Plavšić i ponašanje predsjednika SNSD-a Dodika.

Kranje je vrijeme, ocijenio je Lagumdžija, da se "konačno demaskira Dodikova politika", te da etičko povjerenstvo Socijalističke internacionale zauzme jasno stajalište.

SDP BiH podsjeća kako to povjerenstvo već nekoliko godina sa posebnom pozornošću procjenjuje je li SNSD doista socijaldemokratska stranka.

"Mi u SDP-u BiH smatramo da je vrijeme procjenjivanja isteklo", navodi se u Lagumdžijinu pismu u kojemu se ističe kako su javno odavanje počasti, srdačni zagrljaji i izrazi divljenja i obožavanja na dočeku osuđene ratne zločinke Biljane Plavšić konačno otklonili svaku sumnju da Milorad Dodik i njegov SNSD ne dijele i nikada neće dijeliti socijaldemokratske vrijednosti.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika