02.11.2009. / 11:55

Autor: Boris Bilas

U akciji 'Morava' dileri u kanalizaciju bacili oko 100 kilograma droge

"Policajci su često prilikom upada u stanove čuli zvuk vodokotlića. Poseban problem su predstavljala blindirana vrata stanova, koja se teže razvaljuju i daju vremena dilerima da unište drogu"

Akcija "Morava" srbijanskog MUP-a, u kojoj je uhićeno oko 500 srpskih dilera, pripadnike narko miljea toliko je šokirala da su u panici u kanalizaciju pobacali oko 100 kilograma droge. Na taj su se način pokušavali riješiti dokaza.

Među uhićenima je i Vojkan Stojičić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže. On je jedan od preko 500 privedenih u akciji „Morava", uperenoj protiv dilera droge. Stojičić je, kako saznaje „Blic", uhićen u Nišu u stanu lokalnog dilera, a sumnjiči se za dilanje droge u Novom Beogradu.

Policija je zaplijenila više od 20 kilograma droge, 25 automobila, od kojih su četiri ukradena, 57 komada raznog oružja, streljivo, nešto više od milijun krivotvorenih američkih dolara, 120.000 eura i 200.000 dinara. Procjenjuje se da je oko 100 kilograma droge završilo u kanalizaciji, budući da su dileri u panici pokušavali na sve načine da se oslobode dokaza.

"Policajci su često prilikom upada u stanove čuli zvuk vodokotlića. Poseban problem su predstavljala blindirana vrata stanova, koja se teže razvaljuju i daju vremena dilerima da unište drogu. Neki od osumnjičenih su gutali narkotike, ali bilo je slučajeva da ih zadrže u ustima pa su ih policajci morali vaditi. To je bilo važno jer bez pronađene droge nema ni dokaza protiv dilera.Droga je bila namijenjena najmlađima, pa je zato u akciji zaplijenjeno najviše jeftinih narkotika poput marihuane, sintetičkih droga i heroina loše kvalitete ", navodi neimenovani izvor Blica iz policije koji kaže da je u akciji sudjelovalo oko 2500 pripadnika MUP-a Srbije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika