06.11.2009. / 07:38

Autor: Boris Bilas

Dokaza sve više: Damir Polančec vodio plan preuzimanja Podravke

Bivši član NO-a tako je izjavio da se prije nekoliko godina povukao s te pozicije upravo na sugestiju Damira Polančeca, koji mu je tada spominjao da predstoji "velika operacija"

Damir PolančecDamir PolančecIstraga u aferi Podravka vrlo skoro trebala bi se proširiti na još neke osobe koje su zajedno s uhićenom menadžerskom šestorkom na čelu s Darkom Marincem sudjelovale u planiranju ili izvršenju spornih transakcija u kojima je Podravka, prema tvrdnjama USKOK-a, oštećena za više stotina milijuna kuna.

Kao jedna od tih osoba najčešće se spominje bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec. Nad njim se definitivno provodi i kriminalistička obradam, a kako doznaje Jutarnji list policija je prilikom uhićenja Marinca i ostalih te pretresa i drugih istražnih radnji izuzela obimnu originalnu poslovnu dokumentaciju, pribavljeni su fonogrami sa sjednica Nadzornog i Upravnog odbora Podravke, izuzete su stotine kompjutora, "skinuti" su i važni podaci sa servera.

Osim dokumentacije i dokaza na temelju kojih je otvorena istraga protiv pritvorene šestorke, u međuvremenu su prikupljeni i materijali koji govore u prilog sumnjama da je iza cijele operacije Spice, kojom su se Podravkini menadžeri htjeli dočepati većinskog udjela u poduzeću, postojalo i političko pokroviteljstvo. Koliko su ti dokazi čvrsti tek će se vidjeti. No, istražitelji navodno već imaju snimljene iskaze dvojice važnih svjedoka.

Dva svjedoka iz Podravke

Radi se o ljudima koji su sjedili u Upravnom i Nadzornom odboru Podravke, a obojica u vezi operacije preuzimanja Podravke izravno spominju i Damira Polančeca. Bivši član NO-a tako je izjavio da se prije nekoliko godina povukao s te pozicije upravo na sugestiju Damira Polančeca, koji mu je tada spominjao da predstoji "velika operacija".

I član Uprave, kojemu navodno nije dopušteno da bude u krugu "povlaštenih" menadžera, rekao je da se radi o skupini Podravkinih menadžera i njihovih partnera, koja je imala plan preuzimanja većinskog udjela, a kojoj je na čelu bio Damir Polančec, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
1/11/09

Pobro, 06.11.09. 08:46

Ma da,bas je rumenko to smijo sam da napravi,un je sam trebo da odradi dijo posla koji mu je "N.N" naredijo.Pa im vise netreba pa su ga lifrovali(malo ce ga "progonoti" i niko o tome nece vise rijeci napisati niti progovoriti ko i vazda do sada s slicnim aferami.)


registracija
8/8/09

tovar62, 06.11.09. 08:59

mlad i zelen si ti za Mesica dirnija si u vruc krompir nece ti biti lako jer ono je stara lopuza


registracija
8/8/09

tovar62, 06.11.09. 09:54

"Pobro" pa to je normalna stvar kod Udbasa ,on je samo zrtveno janje a Mesic sef do koga ce se tesko doci,,,


registracija
25/11/06

markica, 06.11.09. 17:03

dok ima lončara,perkovića,muharemija,karamarka to je sve velika banda i sve treba zatvorit.


registracija
12/9/09

mitch, 06.11.09. 17:59

Što se zafrkavamo sa Polančecom kada još uvijek ne znamo tko je bio peti ortak.Aposlije petog tko je bio šesti tako do dva milijuna.Zar kod nas uopće ima poštenih ljudi?Ima-samo oni su pod zemljom.


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 06.11.09. 18:35

ajde pošteno, jel itko sumnjo da taj lik nije kompanjon i izvršni kolovođe s malo vitra? Nitko pametan mu ne vjeruje (isto ko ni Bandiću).
Da, stvarno, zakaj niš ne pišete o Bandičevim "majstorijama" holdingovoj kuhinji.Ili pak Jelavičevim u Gredelju dok je bio ŠEF NABAVE - to je bio dar-mar!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika