06.11.2009. / 10:46

Autor: Boris Bilas

Sve više zaintersiranih: Podravku želi i Dragutin Drk

"Naš je stav da je u interesu stabilnosti i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva da Podravka ostane u domaćem vlasništvu. Ako bude javne inicijative ili najave prodaje vlasničkih udjela, Vindija će pomno razmotriti eventualnu mogućnost sudjelovanja"

Vlasnik Vindije Dragutin DrkVlasnik Vindije Dragutin DrkNakon što je u četvrtak ambiciju za kupnju Podravke iznio vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi, danas se javio još jedan potencijalni domaći kupac koprivničke kompanije.

Iako iz Vlade nema najava da kreće prodaja Podravke, iz poduzetničkih se krugova pojačava pritisak na Vladu da rasproda državne udjele. Posljednji u nizu zainteresiranih za koprivničku tvrtku je vlasnik Vindije Dragutin Drk.

"Naš je stav da je u interesu stabilnosti i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva da Podravka ostane u domaćem vlasništvu. Ako bude javne inicijative ili najave prodaje vlasničkih udjela, Vindija će pomno razmotriti eventualnu mogućnost sudjelovanja", kazao je Dragutin Drk za Večernji list.

Interesu domaćih ulagača ne čudi se novi predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurčić, koji se ipak nada da će Podravka još neko vrijeme ostati u državnom vlasništvu.

"Nimalo se ne čudim interesu jer je Podravka zdrava kompanija. Ne odlučujem ja o prodaji državnog udjela, ali smatram da nema potrebe da se to čini u ovoj situaciji. Želim da se stanje u kompaniji stabilizira", kaže Ljubo Jurčić koji ne želi da zbog menadžerske afere Podravka postane lak plijen.

Sličnog mišljenja kao i Jurčić vjerojatno su i u Vladi gdje bi se teško pronašao netko tko bi zagovarao prodaju državnog udjela Podravke. Pogotovo je teško vjerovati da bi na to pristali u HSS-u jer su baš oni najviše profitirali posljednjim događajima u Koprivnici.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika