06.11.2009. / 18:37

Autor: Hina

MMF odgađa novčanu pomoć Rumunjskoj

Voditelj misije MMF-a u Bukureštu Jeffry Franks rekao je da je ocjena paketa pomoći odgođena dok se sastavi nova vlada, što se, smatraju analitičari, neće dogoditi prije drugog kruga

Rumunjska mora do 10. prosinca donijeti sve potrebne zakoneRumunjska mora do 10. prosinca donijeti sve potrebne zakoneMeđunarodni kreditori zadržat će novac koji su kanili doznačiti Rumunjskoj u prosincu jer je politička kriza navela MMF da obustavi donošenje ocjene o paketu novčane pomoći od 20 milijarda eura.

Međunarodni monetarni fond je Bukureštu poručio da do 10. prosinca mora donijeti zakone, među kojima i onaj o smanjenju proračuna, inače će odgoditi zajam od 1,5 milijarde eura, ključnu pomoć da Rumunjska stabilizira svoje financije i izbjegne dublju recesiju.

No politička kriza nakon pada vlade centra u listopadu i međustranačke prepirke uoči predsjedničkih izbora čini se da će onemogućiti donošenje tih odluka do 10. prosinca. Prvi krug predsjedničkih izbora održat će se 22. studenog, a vjerojatni drugi 6. prosinca.

Voditelj misije MMF-a u Bukureštu Jeffry Franks rekao je da je ocjena paketa pomoći odgođena dok se sastavi nova vlada, što se, smatraju analitičari, neće dogoditi prije drugog kruga.

"Možemo brzo zaključiti ocjenu o gospodarstvu čim se nađe rješenje za političko stanje", rekao je.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika