15.11.2009. / 15:46

Autor: Hina

Kosovski poučak: Palestinci prijete proglašavanjem neovisnosti

"Zatražit ćemo priznanje neovisne Palestine s Jeruzalemom kao glavnim gradom i s granicama iz lipnja 1967. godine", rekao je Erekat

Palestina prijeti odvajanjem od IzraelaPalestina prijeti odvajanjem od IzraelaPalestinci su u nedjelju zaprijetili da će zbog nezadovoljstva izostankom napretka u bliskoistočnim mirovnim pregovorima jednostrano proglasiti neovisnost.

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat izjavio je u nedjelju izraelskom vojnom radiju da Palestinci planiraju zatražiti od Vijeća sigurnosti UN-a da prizna njihovu neovisnost.

Erekat je odbio reći kada će se Palestinci obratiti Vijeću. Izraelski mediji predviđaju da će SAD, izraelski saveznik, uložiti veto.

"Zatražit ćemo priznanje neovisne Palestine s Jeruzalemom kao glavnim gradom i s granicama iz lipnja 1967. godine", rekao je Erekat.

"Priznanje ćemo zatražiti i od zemalja EU, Rusije i drugih država", dodao je Erekat.

Izraelski vicepremijer Sylvan Shalom izjavio je da takvi jednostrani potezi ne bi pripomogli ostvarenju ciljeva iz mirovnog procesa.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je Palestince da nastave izravne mirovne pregovore. Palestinci to odbijaju tražeći da Netanyahu najprije zaustavi gradnju židovskih naselja na Zapadnoj obali.

Vezane vijesti

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video koji je objavila izraelska grupa za ljudska prava prikazuje, kako se čini, naseljenike kako pucaju na skupinu palestinskih prosvjednika dok… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika