17.11.2009. / 14:16

Autor: Boris Bilas

Srbi sude predsjedniku jer je na tekmi pio šampanjac

Tadić je u društvu predsjednika Nogometnog saveza Srbije Tomislava Karadžića i još nekoliko javnih osoba u loži stadiona Marakana nazdravio pobijedi njihove reprezentacije uz čašu šampanjca

Boris TadićBoris TadićProtiv predsjednika Srbije Borisa Tadića pokrenut je prekršajni postupak, a prvi čovjek susjedne države na sudu će se pojaviti 1. prosinca.

Razlog zbog kojeg je protiv Tadića pokrenut prekršajni postupak je "nedolično ponašanje" poslije nogometne utakmice Srbija - Rumunjska. Tadić je tada u društvu predsjednika Nogometnog saveza Srbije Tomislava Karadžića i još nekoliko javnih osoba u loži stadiona Marakana nazdravio pobijedi njihove reprezentacije uz čašu šampanjca.

Kako je točenje i konzumiranje alkohola prema odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama zabranjeno na stadionima, kao i u krugu od jednog kilometra oko njih, protiv svih je podnesena prekršajnIvo Sanader uz čašu šampanjca u zagrebačkoj AreniIvo Sanader uz čašu šampanjca u zagrebačkoj Arenia prijava.

Srbijanski je predsjednik već ranije najavio kako se u slučaju da ga proglase krivim neće žaliti na odluku nego će platiti kaznu.

Podsjetimo, sličan slučaj dogodio se i u Hrvatskoj kada je tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva bivši premijer Sanader i njegova nasljednica Jadranka Kosor također uhvaćeni s čašom šampanjca u svečanoj loži Arene Zagreb. Iako je postojala snimka te niz fotografija Sanadera sa čašom, njemu nitko nije uručio prekršajnu prijavu, iako i u Hrvatskoj postoji isti zakon.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika