17.11.2009. / 17:27

Autor: Totalsport

Gazda Šahtara napao ukrajinski savez zbog skupih ulaznica za utakmicu s Grčkom

Vlasnik Šahtara iz Donjecka, Rinat Ahmetov, ušao je u konflikt s Ukrajinskim nogometnim savezom zbog cijena koje je vrh ukrajinskog nogometa odredio za ulaznice uzvratne dokvalifikacijske utakmice protiv Grčke za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Stipe Pletikosa, Rinat Ahmetov i Darijo SrnaStipe Pletikosa, Rinat Ahmetov i Darijo SrnaVlasnik Šahtara iz Donjecka, Rinat Ahmetov, ušao je u konflikt s Ukrajinskim nogometnim savezom zbog cijena koje je vrh ukrajinskog nogometa odredio za ulaznice uzvratne dokvalifikacijske utakmice protiv Grčke za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ukrajinski nogometni savez i njihov komercijalni partner UFI odlučili su ulaznice naplaćivati po cijeni od 25 do 1000 američkih dolara, pišu tamošnji mediji, što u kombinaciji s globalnom svjetskom financijskom krizom koja je udarila Ukrajinu nikako nije prihvatljivo.

Milijarder Ahmetov, u čijem je vlasništvu stadion u Donjecku (Donbas Arena), pozvao je Savez da otkupi ulaznice, te ih ponudi navijačima po nižoj cijeni. Iz Saveza su to odbili optuživši ga usput za jeftin propagandni trik.

- Nažalost, vaš razum i savjest vođeni su mogućnošću zarade 4.6 milijuna američkih dolara, a ne, na moju veliku žalost, time hoće li Donbas Arena biti puna ili ne 18. studenoga. Očekivao sam da ćete donijeti mudru odluku kojom bi navijačima bilo omogućeno da kupe ulaznice po prihvatljivoj cijeni, te da reprezentacija ima jaku potporu i atmosferu na prepunom stadionu u odlučujućoj utakmici - izjavio je Ahmetov.

Savez, kojim predsjeda Grigorij Surkis, tvrdi da je Akmetov zahtjev “nerealan” i “apsurdan”, te dodaje da je želja Šahtarovog vlasnika potvrda njegove prave zadaće, a to je onemogućavanje da se pod normalnim uvjetima održi susret između Ukrajine i Grčke.

Ukrajinski mediji pišu da je do sada prodano tek nekih 50-60 posto ulaznica.

Utakmica u Ateni završena je bez pogodaka i pobjednika (0-0), pa će slavljenik iz sutrašnje (srijeda) utakmice otputovati na Mundijal u Južnoafričku Republiku sljedeće godine.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika