30.11.2009. / 14:09

Autor: Hina

EU ukinuo vize za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru

Građani Srbije, Crne Gore i Makedonije koji imaju biometrijske putovnice moći će ostati unutar schengenskog prostora do 90 dana i nemaju pravo na rad

Ministri unutarnjih poslova zemalja članica EU-a donijeli su u ponedjeljak odluku o ukidanju viza za građane Srbije, Makedonije i Crne Gore, koja će stupiti na snagu 19. prosinca.

Od toga datuma građani tih triju zemalja, ali samo oni s biometrijskim putovnicama, moći će putovati u zemlje Europske unije, osim u Veliku Britaniju i Irsku.

Bez viza će moći putovati i u Norvešku, Švicarsku i Island, te u dvije nove članice EU-a koje još nisu dio schengenskog prostora, Bugarsku i Rumunjsku.

Odluka će se naknadno proširiti i na Bosnu i Hercegovinu i Albaniju kada ispune uvjete za to, a prema procjenama, to bi se moglo dogoditi do početka ljeta sljedeće godine.

Građani Srbije, Crne Gore i Makedonije koji imaju biometrijske putovnice moći će ostati unutar schengenskog prostora do 90 dana i nemaju pravo na rad.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 30.11.09. 14:50

Ponad 35godina, kako su im uvedene u Francuskoj, poslije serije, podmetnutih "Krusik-ovih bomba", u Parizu.


registracija
9/7/09

milan948, 01.12.09. 13:28

Za kaj će im prevodi, kad opet moraju prevodit na srpski.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika