01.12.2009. / 13:39

Autor: Boris Bilas

Predsjednik na sudu: Tadić priznao da je ispijanjem pjenušca prekršio zakon

Tadić je prekršajno prijavljen zbog toga jer je 11. listopada nakon utakmice kvalifikacija za SP između Srbije i Rumunjske u loži stadiona Marakana s predsjednikom NS Srbije i još nekim uzvanicima nazdravili čašom pjenušca

Boris Tadić (Foto: blic.rs)Boris Tadić (Foto: blic.rs)"Stvarno nisam znao da je konzumiranje alkohola, makar u vidu nazdravljanja, zabranjeno i u potpunosti prihvaćam odgovornost za učinjeni prekršaj", izjavio je predsjednik Srbije Boris Tadić pred sucem Prekršajnog suda u Beogradu Dušanom Potežicom.

Tadić je prekršajno prijavljen zbog toga jer je 11. listopada nakon utakmice kvalifikacija za SP između Srbije i Rumunjske u loži stadiona Marakana s predsjednikom NS Srbije i još nekim uzvanicima nazdravili čašom pjenušca.

Prema srbijanskom Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama točenje i konzumiranje alkohola zabranjeno je na stadionima, kao i u krugu od kilometra oko njih.

Tadić je rekao da se ne poziva na imunitet i da će se u postupku braniti bez odvjetnika. U izjašjavanju pred sucem, Tadić je dao osobne podatke, naveo je da je po zanimanju psiholog i da ranije nije bio prekršajno kažnjavan.

Sličan slučaj dogodio se i u Hrvatskoj kada su tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva bivši premijer Ivo Sanader i njegova nasljednica Jadranka Kosor također fotografirani s čašom šampanjca u svečanoj loži Arene Zagreb. Iako i u Hrvatskoj postoji isti zakon, Sanader nije prekršajno odgovarao.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika