02.12.2009. / 11:28

Autor: Boris Bilas

Sastanak u Pentagonu: Ministar obrane SAD-a govori srpski

Gates je otkrio kako je 1975. nekoliko mjeseci proveo u Srbiji gdje je proučavao povijest te zemlje te je naučio i srpsko-hrvatski jezik

Ministar obrane SAD-a Robert Gates (Foto: Reuters)Ministar obrane SAD-a Robert Gates (Foto: Reuters)Srpski ministar obrane Dragan Šutanovac ovih je dana u posjetu Washingtonu gdje se u Pentagonu susreo s ministrom obrane SAD-a Robertom Gatesom. Šutanovac je prvi srpski ministar obrane nakon raspada bivše Jugoslavije koji je posjetio Washington, a prilikom razgovora američki mu je kolega otkrio neke zanimljive detalje iz njegova života.

Naime, Gates je otkrio kako je 1975. nekoliko mjeseci proveo u Srbiji gdje je proučavao povijest te zemlje te je naučio i srpsko-hrvatski jezik, otkriva beogradski Blic.

Inače, dva su ministra razgovarala o budućoj suradnji i daljnjoj podršci reformama obrane u Srbiji, kao i o nastavku školovanja časnika u prestižnim američkim vojnim školama te o daljnjim aktivnostima Vojske Srbije u programu NATO-a "Partnerstvo za mir".

Zanimljivo kako se ministri uopće nisu dotakli pitanja neovisnosti Kosova, ali su ocijenili kako se odnosi dviju država polako stabiliziraju nakon problema koje su imali u proteklom desetljeću, a koji su nastali nakon što je NATO krajem devedesetih bombardirao Srbiju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika