13.12.2009. / 21:46

Autor: Ana Smrečki

Josipovićevo obećanje: 'Tko je jamio, jamio je', odlazi u povijest

«Sreo sam, na žalost, svog učitelja koji kopa po kanti za smeće. U pravednoj državi nitko ne kopa po kanti za smeće», poručio je SDP-ov predsjednički kandidat

Ivo JosipovićIvo Josipović»Došlo je vrijeme za promjene. Danas nas je okovalo najveće zlo. Korupcija. Godišnje korupcija otme hrvatskim građanima preko 12,5 milijardi kuna. Zamislite što se sve s takvim novcem može napraviti. Koliko hotela, škola i bolnica. Došlo je vrijeme da mafiji kažemo dosta", poručio je Josipović večeras s predizbornog skupa u Šibeniku.

Govoreći o domoljublju, pojasnio je da se smisao te riječi u budućnosti mora promijeniti. «Domoljub je onaj koji plaća porez, koji otvara nova radna mjesta. Domoljub je imati poštenu plaću za pošteni rad. Dosta je slučajeva i stanja u kojima ljudi ne rade, u kojima mnogi rade a ne dobivaju plaće, stanja u kojem umirovljenici ne mogu živjeti od svojih mirovina».

'U pravednoj državi nitko ne kopa po kanti za smeće'

Ispričao je Josipović Šibenčanima i jednu dirljivu anegdotu. «Sreo sam, na žalost, svog učitelja koji kopa po kanti za smeće. U pravednoj državi nitko ne kopa po kanti za smeće», poručio je SDP-ov predsjednički kandidat.
Oštro je kritizirao aktualno stanje u Hrvatskoj, podsjetivši na vrijeme pretvorbe i privatizacije, kada je oteto na milijune kvadratnih metara zemlje i uništeno 300 tisuća radnim mjesta. »Ne prihvaćamo Rojsovo načelo 'tko je jamio, jamio je'. Hoću da oni koji su krali odu u zatvor, a oni koji su nešto uzeli, a nisu platili da to vrate. To je jedina moguća pravedna situacija».

Fritule za Josipovića

Josipović je iz Dalmacije pozvao se hrvatske građane da iskoriste ove predsjedničke izbore, kao možda posljednju priliku da biramo između poštenja i nepoštenja, pravde i nepravde, zakona i korupcije, sigurnosti i bijede, razvoja i siromaštva. «Hrvatska ima mogućnost birati između svjetla i tame», zaključio je sa šibenske govornice SDV-ov predsjednički kandidat. Nakon predizbornog skupa, Josipovć se rukovao sa svojim 'obožavateljima', a počašćen je i fritulama.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
11/12/09

excalibur, 14.12.09. 10:59

Josipoviću - ne slažem se !Ko je jamio.........jamio...ne treba u povijest već u ...........prdekanu!


registracija
24/11/09

friz, 14.12.09. 11:23

da bi građani mogli plaćati poreze kojih je svaki dan sve više,morate Josipoviću prvo stvoriti solidne uvjete,tj.zarade ili ti nova radna mjesta.Ovako i dalje najavljivati i nabijati nove poreze,vodi nas u direktnu propast.Morati ćemo mi građani sve rasprodati šta još posjedujemo,naravno strancima,pa kada sve potrošimo na poreze i troškove života,onda za vašim bivšim učiteljem,kopat po kantama.Ako nam to opozicija nudi,barem je tako najavio vaš partijski kolega Maras,onda hvala lijepa na brizi o nama građanima.Svaka vlast koja se bavi uvođenjem novih poreza,a ne gospodarstvom,nije dobro došla vlast.Takvu već imamo.I vidimo kamo nas je dovela.Želimo čuti kakve reforme u pogledu gospodarstva imate,to nas zanima.Zanima nas da sa 320 000 nezaposlenih dođemo na 32 000.Što se tiće kriminalaca koji su nas u ime hrvatstva pokrali i uništili,na Goli otok i svaku večer prije spavanja sto puta napisati: "nikada više neču krasti vlastiti narod, jer ja sam Juda i izdajica roda svog".


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 14.12.09. 17:29

Josipović bi bio u stanju da popuši ovaj moj kilavi k****, samo da glasam za njega!
Kako ste spremni ići nisko samo za funkciju, pa indijanci su poglavicu birali dostojanstvenije!


registracija
23/6/09

Harmon, 15.12.09. 01:58

U pravednoj drzavi tipovi poput Josipovica ne mogu biti kandidati za Predsjednika kucnog savjeta, a kamoli drzave !


registracija
11/12/09

excalibur, 15.12.09. 10:54

Harmon, kaj nemreš noću spavat pa valjaš gluposti ili je to tebi tak ......od rođenja?? Popij si apaurin koji su ti dali kad su te otpuštali iz vrapča.


registracija
11/12/09

excalibur, 15.12.09. 11:00

potiskiDjilkos, sviđa mi se tvoje dostojanstvo i vokabular. I kažem ti ......niš se ti ne brini....sjeb@t ćemo mi one kaj veliju da te ni rođena majka nije voljela. Lažu,lažu antikristi jedni..........ja znam da te ipak voljela!


registracija
27/12/06

Skipp, 15.12.09. 18:44

A što je tek sa onim milijunima kvadratnih metara zemljišta koje će biti oteto vlasnicima po novom zakonu o poljoprivrednom zemljištu? Ni bivša država nije tako brutalno otimala zemlju. Dok Ustavni sud odluči da li je zakon u skladu s ustavom pojeo vuk magare...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika