18.12.2009. / 20:02

Autor: Ivica Medo

Ćirin šou u Šangaju: 'Evo švicarske putovnice pa vidi da nemam 75 godina'

"Ostavio sam reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ostavio sam i parlament samo da bih ovdje došao. To je najvjerodostojnija potvrda s kolikim ambicijama dolazim u Šangaj", izjavio je večeras Miroslav Blažević na predstavljanju pred kineskim medijima nakon što je potpisao ugovor s Shanghai Shenhuaom, trenutačno četvrtoplasiranim klubom kineskog prvenstva

Ćiro pokazuje kineskom novinaru putovnicuĆiro pokazuje kineskom novinaru putovnicu"Ostavio sam reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ostavio sam i parlament samo da bih ovdje došao. To je najvjerodostojnija potvrda s kolikim ambicijama dolazim u Šangaj", izjavio je večeras Miroslav Blažević na predstavljanju pred kineskim medijima nakon što je potpisao ugovor s Shanghai Shenhuaom, trenutačno četvrtoplasiranim klubom kineskog prvenstva.

Bivši izbornik BiH izazvao je golemo zanimanje medija u Šangaju. Ćiro je trijumfalno ušao u dvoranu gdje ga je nekoliko desetaka kineskih novinara dočekalo pljeskom.

Veliki mag odnosa s javnošću opet je priredio pravi šou. Zabavljao je prisutne pošalicama, a i Ćirizama je bilo na pretek.

Kineze je zanimalo hoće li se baciti na glumu budući da su čuli kako je snimio film u Beogradu. Radi se o filmu Dragana Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video".

"Ja nisam glumac nego nogometni trener. Glumio sam epizodnu ulogu u jednom povijesnom filmu koji se bavi nogometom. Bila je to više politička gesta da odem u Beograd i snimim film", izjavio je Ćiro.

"Ovdje se s vama smijem. Ali mene nikad ni jedan moj igrač nije vidio da se smijem. Za mene je to toliko ozbiljan posao da ja nemam pravo da se pred svojim igračima smijem", mrtav ozbiljan rekao je Ćiro, a onda poentirao:

'Važnije mi je izbaciti nego dovesti igrača'

Miroslav Blažević ĆiroMiroslav Blažević Ćiro"Neke ću igrače možda morati izbaciti. Za mene je važnije izbaciti nego dovesti."

Uslijedio je skeč koji su hrvatski novinari davno apsolvirali.

"Rekli ste da imam 75 godina", obratio se Ćiro jednom kineskom novinaru, a onda se uhvatio za džep:

"Ovo je najvjerodostojniji dokument, kojeg nitko ne može falsificirati. To je švicarska putovnica, evo pogledajte da nemam 75 godina", ustao se Ćiro sa stolice i popraćen salvom smijeha prisutnih prišao do novinara koji mu je postavio blasfemično pitanje o njegovom godištu.

"Ja još trčim sa svojim igračima, ja demonstriram, ja se još uvijek osjećam mlad. Koliko gospodin ima godina? Manje od 30! Kad sam u takvom društvu onda se osjećam još mlađi", ispalio je Ćiro.

"Onaj tko kvari ambijent, taj će sigurno otići makar bio najbolji igrač. Onaj je najbolji koji sa svojim učinkom to dokaže na terenu", povišenim tonom zagalamio je Ćiro na kraju presice.

Link na video zapis:

http://www.shenhuafc.com.cn/mediaDetail.htm?ff80808125475b3d0125a4045bd30070

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika