21.12.2009. / 12:55

Autor: Hina

Spyker Cars sastavio novu ponudu za Saab

Saab širom svijeta zapošljava 3.400 radnika, a najviše ih radi u glavnom pogonu u švedskom Trollhattanu

Direktor Saaba Jan Ake Jonsson, švedska potpredsjednica vlade Maud Olofsson i državni tajnik u ministarstvu poduzetništva Joran HagglundDirektor Saaba Jan Ake Jonsson, švedska potpredsjednica vlade Maud Olofsson i državni tajnik u ministarstvu poduzetništva Joran HagglundNizozemski proizvođač automobila Spyker Cars uputio je General Motorsu novu ponudu za preuzimanje posrnulog švedskog Saaba Automobiles.

U priopćenju objavljenom u nedjelju iz Spykera su poručili da su u novoj ponudi izmijenjene točke koje su bile predmet spora u ranijim pregovorima za kupnju tog švedskog branda.

Nova ponuda mogla bi spasiti Saab

Izvršni direktor Spykera Victor Muller izjavio je da je "vrlo siguran" da će nova ponuda otkloniti prepreke iz pregovora. Najavio je da bi Spyker trebao kupiti Saab prije kraja godine.

GM je u nedjelju objavio da je primio "upite s nekoliko strana". U petak je GM najavio da će ukinuti sve poslovne operacije Saaba nakon što su propali pregovori sa Spykerom.

Saab širom svijeta zapošljava 3.400 radnika, a najviše ih radi u glavnom pogonu u švedskom Trollhattanu.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika