01.01.2010. / 09:39

Autor: Hina

Sarkozy za 2010. obećava reformu mirovinskog sustava

Sarkozy je također rekao da će njegova vlada nadzirati reformu francuske lokalne uprave te je obećao smanjiti nezaposlenost

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyReforma mirovinskog sustava i smanjivanje državne potrošnje bit će dvije od glavnih zadaća s kojima će se u sljedećoj godini suočiti francuska vlada, najavio je u četvrtak predsjednik Nicolas Sarkozy.

U televizijskom obraćanju građanima povodom Nove godine, Sarkozy je rekao da je ova godina bila teška te upozorio na izazove koje će donijeti 2010.

"Iako teškoće još nisu prošle, 2010. će biti godina obnove", naglasio je francuski šef države.

Jedan od najtežih problema u budućnosti

On je za sljedećih 12 mjeseci obećao da će inzistirati na reformi mirovinskog sustava i na analizi o tome kako se država brine o sve većem broju starijih ljudi.

"U 2010. morat ćemo ... učvrstiti mirovinski sustav čije buduće financiranje moram osigurati, te ćemo se suočiti s izazovom kako se brinuti za starije, što će u desetljećima koja dolaze biti jedan od najtežih problema naših obitelji", naglasio je.

Znatno pogoršanje državnih financija stavilo je reformu mirovinskog sustava visoko na vrh političke agende. Ranije ove godine vlada je kazala da bi to pitanje moglo pričekati do sljedećih predsjedničkih izbora 2012., ali dužnosnici sada kažu da će razgovori sa sindikatima i poslodavcima početi polovicom 2010., a odluke se očekuju do kraja godine.

Sarkozy je također rekao da će njegova vlada nadzirati reformu francuske lokalne uprave te je obećao smanjiti nezaposlenost.

Namjerava isto tako vratiti porez na ugljik kojega je odbacio Ustavni sud samo nekoliko dana prije nego su novi nameti trebali stupiti na snagu.

Vezane vijesti

Italija: Montijeve reforme prošle Senat

Italija: Montijeve reforme prošle Senat

Reforma talijanskoga radnog zakonodavstva premijera Marija Montija, najvažniji dio njegova pokušaja da potakne gospodarstvo, dobila je u četvrtak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika