01.01.2010. / 11:37

Autor: Martina Čizmić

Video: Ruska novogodišnja parodija sa Medvedevim i Putinom

Sama animacija ne bi toliko iznenadila da se zapravo ne radi o dijelu sarkastične emisije koja se prikazuje svaka dva tjedna "Mult Lichnosti", a koja na sarkastičan način prikazuje mnoge svjetske političke vođe

Screenshot Mult LichnostiScreenshot Mult LichnostiKada se spomene sloboda govora u istoj rečenici sa Rusijom, ljudi najčešće ne povezuju te dvije stvari zajedno. Dijelom i zbog ubojstava novinara koji su pokušali pisati o kontroverznim temama, a dijelom i zbog komunističkog naslijeđa.

No, stvari se polako mijenjaju.Samo nekoliko minuta nakon ponoći na ruskoj televiziji prikazana je 3-D animacija predsjednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina. Njih dvojica prikazani su kako plešu na Crvenom trgu u Moskvi i pod utjecajem novogodišnjeg šapmanjca i dobrog raspoloženja pjevaju o plinovodima i ukrajinskom dugu.

Zabaviti, ne vrijeđati

Sama animacija ne bi toliko iznenadila da se zapravo ne radi o dijelu sarkastične emisije koja se prikazuje svaka dva tjedna "Mult Lichnosti", a koja na sarkastičan način prikazuje mnoge svjetske političke vođe.

Autori ističu kako se nisu konzultirali s Kremljem oko animacije, ali da su sami odredili granicu koju ne smiju prijeći. "Nije nam u interesu uvrijediti nikoga. Samo dobro zabaviti", rekli su autori nakon što su strani mediji počeli objavljivati vijest o njihovom uratku.

Osim Putina i Medvedeva, u novogodišnjem uratku pojavljuju se i američki predsjednik Obama, talijanski premijer Berlusconi, ukrajinska premijerka Timošenko, francuski predsjednik Sarkozy, ali i mnogi drugi.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika