14.01.2010. / 16:43

Autor: Hina

Rimokatolički biskupi pozvali na uspostavu palestinske države uz izraelsku granicu

Biskupi su pozvali na uspostavu palestinske države uz izraelsku granicu te su ocijenili da nepostojanje dijaloga između Izraelaca i Palestinaca potkopava nade obiju strana za postizanjem trajnog mira

Foto: ReutersFoto: ReutersVisoko izaslanstvo rimokatoličkih biskupa iz Sjeverne Amerike i Europe kritiziralo je izraelsku politiku u istočnom Jeruzalemu te pozvalo na više kontakata između običnih Izraelaca i Palestinaca, objavljeno je u četvrtak.

Skupina smatra da nasilje, nesigurnost, uništavanje kuća, postavljanje zapreka na cesti na Zapadnoj obali i ostalo prijete ostvarenju mira. Skupina je objavila priopćenje u četvrtak, na kraju redovitoga godišnjeg posjeta Jeruzalemu.

U priopćenju stoji kako izraelska politika dovodi u opasnost sve manje prisutno kršćanstvo u Svetoj Zemlji. Biskupi su pozvali na uspostavu palestinske države uz izraelsku granicu te su ocijenili da nepostojanje dijaloga između Izraelaca i Palestinaca potkopava nade obiju strana za postizanjem trajnog mira.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika