14.01.2010. / 19:25

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Inat: Tadić poručio da neće doći na Josipovićevu inauguraciju ako dođe Sejdiu

Izrazivši uvjerenost da Srbija i Hrvatska mogu popraviti svoje odnose, Tadić je dodao kako to opredjeljenje treba pokazati ne samo na riječima, već i u praksi

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je da neće doći na inauguraciju novoizabranoga hrvatskog predsjednika Ive Josipovića ukoliko na tom događaju bude prisutan i predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu. Tadić je pojasnio kako bi Srbija tako na indirektan način priznala neovisnost Kosova.

"Spreman sam otići pod uvjetom da se ne dovodi u pitanje cjelovitost države Srbije", rekao je Tadić u izjavi koju prenose beogradski mediji.

Dodao je kako je Srbija spremna sudjelovati na regionalnim skupovima na kojima Kosovo nastupa kao UNMIK - Kosovo ili Kosovo UNMIK, ali da se ovdje, međutim, radi o jednoj političkoj manifestaciji - inauguraciji hrvatskog predsjednika.

Urušavanje odnosa između Srbije i Hrvatske

Tadić je istaknuo kako se u proteklih mjesec, dva urušila i snizila razina diplomatskih odnosa Srbije i Hrvatske zbog nekoliko političkih provokativnih istupa hrvatskih političara.

On je precizirao da tu misli na odlazećeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, kao i na nastup hrvatskih predstavnika u procesu o neovisnosti Kosova pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu gdje je, po Tadićevim riječima, postojalo lažno svjedočenje da su i pokrajine imale pravo odcjepljenja u bivšoj Jugoslaviji.

Izrazivši uvjerenost da Srbija i Hrvatska mogu popraviti svoje odnose, Tadić je dodao kako to opredjeljenje treba pokazati ne samo na riječima, već i u praksi.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
14/1/10

zidarko, 14.01.10. 19:53

rbija i Hrvatska mogu popraviti svoje odnose, Tadić je dodao kako to opredjeljenje treba pokazati ne samo na riječima, već i u praksi.----- naravno, povlacenjem tuzbe za agresiju, genocid itd itd.


registracija
14/1/10

hajduklinz, 14.01.10. 20:24

neka njega u sbiji,tamo mi se bolje svida


registracija
1/4/07

ulomax, 14.01.10. 21:49

srbijanko neka ostane tamo gdje je,u HR ga bas niko netreba i nece zaliti sto ga nema!


registracija
26/1/08

Rampa, 15.01.10. 00:46

Tipična srpska posla!
Tadić nikako da shvati da nema više Yu i da se on, ni Srbija ne pitaju ništa izvan Srbije!
Zaboli nekoga ovdje u HR hoće li on doći ili ne, a pogotovo nam neće tamo neki strani predjsednik odredjivati koje ćemo predsjednike goste zvati u svoju zemlju, a koje ne!
Na Istoku ništa novo!


registracija
8/7/09

bankar, 15.01.10. 10:13

pa ko ga jebe ni ne mora on zove njega to što on neće doći radi nekog drugog to je njegov problem i smatram ga idiotom


registracija
29/11/09

Ivis, 15.01.10. 13:26

STVARNO SKODA, STO GA NECE BITI!!!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika