15.01.2010. / 16:49

Autor: Hina

Srbija Crnoj Gori uputila oštru prosvjednu notu zbog diplomatskih odnosa s Kosovom

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić naložio je i hitno povlačenje srbijanskog veleposlanika u Podgorici na konzultacije u Beograd

Ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić i srbijanski predsjednik Boris TadićMinistar vanjskih poslova Vuk Jeremić i srbijanski predsjednik Boris TadićSrbijansko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je u petak oštru prosvjednu notu predstavniku crnogorske vlade u Beogradu povodom odluke vlasti u Podgorici o uspostavi diplomatskih odnosa s Prištinom, objavilo je to ministarstvo.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić naložio je i hitno povlačenje srbijanskog veleposlanika u Podgorici na konzultacije u Beograd.

Uspostava diplomatskih odnosa vlade Crne Gore s Prištinom narušava regionalnu stabilnost i otežava uspostavu najboljih mogućih odnosa među susjedima, što je prioritet srbijanske vlade, stoji u priopćenju.

Beogradski mediji izvijestili su da su Crna Gora i Kosovo u petak uspostavili diplomatske odnose razmjenom pisama ministara vanjskih poslova dviju zemalja, Milana Roćena i Skendera Hysenija.

Roćen je, kako se ističe, u pismu kosovskom kolegi izrazio očekivanje da će položaj crnogorske zajednice na Kosovu biti "trajno riješen" i naveo da će istodobno, rješavanjem tog pitanja, početi pripreme za razmjenu diplomatskog osoblja.

Hyseni je kazao da je dobio pismo crnogorskog ministra vanjskih poslova kao odgovor na ponovljeni zahtjev od 16. prosinca 2009. i poziv za uspostavu diplomatskih odnosa, dodaje se.

Crna Gora je 9. listopada 2008. godine priznala neovisnost Kosova, nakon čega je Beograd uskratio gostoprimstvo njezinu veleposlaniku.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 15.01.10. 19:35

NE! BOZE SACUVAJ NAS! SRBIJA SE NIKADA NIJE TRPALA U RAD DRUGIH DRZAVA; ZNAK JE TO NJIHOVE NEMOCI!!!!


registracija
14/11/07

laufer, 16.01.10. 12:01

Srbijanskoj političkoj eliti je jasno da je Kosovo izgubljeno, ali na pitanju Kosova se dobivaju ili gube izbori.
Ovakvi "odlučni" potezi pokazuju "borbu" vladajućih za "srce Srbije" i služe isključivo za unutarnju upotrebu. Što bude bliža ulasku u EU, Kosovo će sve više biti kamen spoticanja i Srbija će se morati vrlo jasno izjasniti.
A to znači gubitak vlasti .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika