16.01.2010. / 14:49

Autor: Boris Bilas

CIA u Pakistanu ubila dvojnika Bena Afflecka

Rahim je prema podacima FBI-a bio pripadnik pakistanske terorističke skupine Abu Nidal, a tražili su ga zbog otmice američkog zrakoplova 5. rujna 1986. u Karachiju

Jamal Saeed Abdul RahimJamal Saeed Abdul RahimU napadu američkih snaga u Pakistanu koji je organizirala CIA ubijen je jedan od najtraženijih terorista s liste FBI-a Jamal Saeed Abdul Rahim, čiju je glavu ova američka agencija ucijenila na pet milijuna dolara.

Osim što je bio jedan od najtraženijih svjetskih terorista Abdul Rahim je slobodno mogao u hollywoodskim filmovima biti i dvojnik Benu Afflecku. Sličnost poznatog glumca i ovog teror je evidentna, ali fizička je sličnost jedino što povezuje Afflecka i Abdula Rahima.

Rahim je prema podacima FBI-a bio pripadnik pakistanske terorističke skupine Abu Nidal, a tražili su ga zbog otmice američkog zrakoplova 5. rujna 1986. u Karachiju. Otmičari su tada tražili oslobađanje 1.500 zatvorenika iz ciparskih i izraelskih zatvora, a prilikom otmice poginulo je 20 taoca, od kojih su dvoje bili američki državljani.

Abdul Rahim je za ovu otmicu osuđen u Pakistanu, ali je oslobođen 2008. godine zajedno s još trojicom otmičara. Uz ovakvu biografiju, vrlo je lako moguće da će o njemu biti snimljen i neki film, a producenti i redatelj barem neće imati problema s pronalaskom glavnog glumca.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika