17.01.2010. / 15:23

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Igrač Napolija šokirao Italiju: Kažnjen zbog slikanja za gay-magazin

Jesus Datolo (25), ljevokrilni nogometaš Napolija, izazvao je pravu sablazan fotografirajući se za stranice homoseksualnog magazina Romeo Mag. Zaradio je kaznu i transfer-listu

Jesus DatoloJesus DatoloJesus Datolo (25), ljevokrilni nogometaš Napolija, izazvao je pravu sablazan fotografirajući se za stranice homoseksualnog magazina Romeo Mag. Zaradio je kaznu i transfer-listu.

Katolička Italija, a posebice njezin ultrakonzervativni jug, zgranuta je Argentinčevim postupkom. Što je najgore, njime je Maradonin reprezentativac šokirao i vodstvo vlastitog kluba, koje ga je istog trena kaznilo.

Osim toga, Datolo je, iako iz kluba nisu potvrdili uzročno-posljedičnu vezu, ekspresno transferiran iz četvrtoplasiranog kluba Serije A u grčki Olympiacos, u kojem će na posudbi ostati do kraja sezone.

Iz napuljskog su se kluba ipak uspjeli osigurati od gnjeva društvenih aktivista priopćivši da Datolo nije kažnjen zbog postupka samog, već stoga jer je na svoju ruku zloupotrijebio klupski identitet: na jednoj je fotografiji, naime, odjeven u Napolijev dres.

Doživljaju ne pomaže činjenica što se nogometaš zove Jesus (Isus na španjolskom), pa time dodatno vrijeđa vjerske osjećaje katolika.

Argentinac je pozornost na sebe skrenuo zabivši gol u domaćem porazu Argentine od Brazila (3-1) u dvoboju južnoameričkih kvalifikacija za SP prošle jeseni. Za reprezentaciju je skupio tri nastupa i zabio dva gola.

Ugovor s Napolijem ima do ljeta 2014. godine. Atenski će klub po isteku posudbenog roka moći otkupiti igrača uz odštetu od 4.5 milijuna eura.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika