18.01.2010. / 17:40

Autor: Martina Čizmić

Njemačka okreće: Internet Explorer nije siguran, koristite alternative

Iako su u Microsoftu istaknuli kako je rizik veoma malen, dodaju kako je potrebno redovito instalirati sigurnosne zakrpe

Unatoč zakrpama, hakeri pronalaze 'rupe' u IEUnatoč zakrpama, hakeri pronalaze 'rupe' u IENjemački savezni ured za informatičku sigurnost poslao je, u najmanju ruku, neobičnu poruku svim korisnicima interneta u Njemačkoj. Naime, pozvali su ih da umjesto Internet Explorera koriste neke druge alternativne internetske preglednike.

Preporuka nije dana bez razloga. Naime, nakon što je Microsoft priznao da je u upravo Internet Explorer slaba točka zbog koje se dogodio napad na Googleove sisteme, Nijemci nisu željeli riskirati.

Iako su u Microsoftu istaknuli kako je rizik veoma malen, dodaju kako je potrebno redovito instalirati sigurnosne zakrpe. Također, istaknuli su kako bi trebalo ukljčiti Data Execution Prevention kako bi se spriječilo pokretanje neželjenih štetnih skripti.

Podsjetimo, kineski špijuni napali su Google kako bi provalili u račune elektronske pošte anti-kineskih aktivista diljem svijeta. Prema Googleovim podacima osim njih, još je 20-30 tvrtki bilo izloženo različitim hakerskim napadima. Među njima i Adobe.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika