21.01.2010. / 11:10

Autor: Nacionalova redakcija

Vođa narkoklana 'Amerika' sa Sretenom Jocićem prao novac od droge

Ukoliko dođe do pokretanja istrage, sva ta imovina mogla bi se naći pod udarom Jedinice za financijske istrage MUP-a Srbije. U kupovini po Zlatiboru, Miljanić je surađivao i sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam", kaže izvor Blica

Sreten Jocić Sreten Jocić Nedavna zapljena skoro 200 kilograma kokaina u jednoj južnoameričkoj državi mogla bi biti povod koji je pripadnike kriminalne skupine "Amerika" okrenuo protiv Miljenka Laskovića, ubijenog s tri hica u ponedjeljak navečer u beogradskom naselju Krnjača, piše beogradski Blic.

Lasković je u policiji evidentiran kao dugogodišnji član ovog klana poznatog po vezama s najutjecajnijim narko-kartelima od kojih su kupovali velike količine droge koja je potom krijumčarena u Europu.

Sukob unutar klana

"Pretpostavljamo da je Lasković ubijen zbog sukoba unutar klana, a ne jer se našao na meti suparničke ekipe. Droga koja je nedavno zaplijenjena u Južnoj Americi dio je pošiljke iza koje, prema pretpostavkama policije, stoji skupina "Amerika". Tih 200 kilograma palo je u ruke policije i to je dovelo do razdora u grupi, a krivica za neuspjeli transport pala je na Laskovića. Moguće kako je baš to motiv je Laskovićeva ubojstva i istraga za sada ide u tom smjeru", rekao je Blic izvor iz vrha MUP-a Srbije.

On navodi i da dvije stotine kilograma kokaina zaplijenjenih u Južnoj Americi nisu jedina narko-pošiljka koju policija u posljednjih godinu dana povezuje s poslovanjem ove kriminalne organizacije, kojom rukovode Mileta Miljanić i Zoran Jakšić iz Zrenjanina, rodnog mjesta ubijenog Laskovića.

Izašli iz zatvora

"Tih 200 kg je samo dio ugovorene količine koja je sigurno nekoliko puta veća, a sigurno je i da to nije jedina pošiljka iza koje stoje pripadnici grupe "Amerika", kaže izvor Blica.

On navodi kako su ove pošiljke intenzivirane u posljednjih godinu dana, od kada su se u Srbiju vratili Miljanić i Jakšić. Obojica su prošle godine pušteni na slobodu, Miljanić iz grčkog zatvora gdje je služio kaznu zbog šverca 114 kilograma kokaina u Ateni, a Jakšić zbog krijumčarenja iz Argentine. Policija je od tada evidentirala njihove česte boravke na Zlatiboru, ali i putovanja u Ameriku.

Suradnja s Jocićem

"Miljanić je naročito aktivan u kupovini nekretnina i zemljišta na Zlatiboru. Ukoliko dođe do pokretanja istrage, sva ta imovina mogla bi se naći pod udarom Jedinice za financijske istrage MUP-a Srbije. U kupovini po Zlatiboru, Miljanić je surađivao i sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam", kaže izvor Blica.

O grupi "Amerika" policijski dosje postoji još od 1997. godine kada je na nikad razjašnjen način nestao osnivač Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac. Njegov nestanak, odnosno kako se pretpostavlja ubojstvo, iako tijelo nikada nije nađeno, izazvao je sukobe u podzemlju koji su obilježili devedesete godine u kojima je ubijeno nekoliko deseteka ljudi.

Vezane vijesti

Srpska mafija prijetila Karamarku

Srpska mafija prijetila Karamarku

Ministar Ostojić potvrdio je da zna za informaciju da je njegov prethodnik na ministarskom položaju Tomislav Karamarko primio prijetnje od srbijanske… Više

Komentari

registracija
3/1/10

GULLWING, 21.01.10. 12:55

Taj Vojo Amerikanc je vjerovo svima zato je tako i završio.Možda je ga je Draškovic dao likvidirati.....


registracija
10/1/10

crnogorac, 21.01.10. 19:04

Pola tih kriminalaca slobodno seta po Crnoj Gori, ne moze im niko nista......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika