22.01.2010. / 15:06

Autor: Hina

Zbogom reketu: Objavljen antimafijaški turistički plan Palerma

Veleposlanik Michael Steiner rekao je da je odluka o financiranju ovoga plana na njemačkom jeziku donijeta zato što su "Nijemci najbrojniji turisti na Siciliji i najveći potrošači među turistima"

Palermo; foto: WikipediaPalermo; foto: WikipediaNjemačko veleposlanstvo u Italiji objavilo je plan grada Palerma na kojemu su označene sve trgovine koje odbijaju plaćati reket organiziranom kriminalu i učlanjene su u protumafijaški pokret "Addiopizzo" (zbogom reketu).

"Na turističkom planu "Addiopizzo" označene su sve trgovine u Palermu koje su prihvatile tu inicijativu i tako odbile plaćati reket", piše u priopćenju njemačkog veleposlanstva u Rimu.

Sicilijanska mafija Cosa nostra utjeruje reket od mnogih poduzeća na otoku, posebice u Palermu.

Veleposlanik Michael Steiner rekao je da je odluka o financiranju ovoga plana na njemačkom jeziku donijeta zato što su "Nijemci najbrojniji turisti na Siciliji i najveći potrošači među turistima".

Ovaj plan namijenjen je "dvjema skupinama koje imaju zajednički interes: stanovnicima Palerma koji vole svoj grad i njemačkim turistima koji vole Palermo i ne žele podupirati sustav reketiranja", dodaje se u priopćenju.

Pokret Addiopizzo okuplja više stotina poduzetnika i trgovaca koji se otvoreno protive plaćanju nameta (pizzo).

Početna naklada ovog plana, koji se može kupiti kod njemačkih turoperatora i u Italiji, jest 10.000 primjeraka, dodaje veleposlanstvo.

Vezane vijesti

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Nekadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi sedamdesetih je plaćao velike iznose sicilijanskoj mafiji koja je njega i njegovu obitelj štitila od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika