23.01.2010. / 17:50

Autor: Hina

U Afganistanu poginula 2 američka vojnika, 12 talibana i 3 civila

Zapovjednik međunarodnih snaga nije precizirao gdje se zbio incident, ali pokrajine Helmand i Kandahar su uporišta talibana i najopasnije regije zemlje

Dva američka vojnika, 12 talibana i tri civila poginuli su u subotu u nasilju u Afganistanu, dok su zapovjednik lokalne policije i dva policajca oteti na istoku zemlje, naveli su NATO i afganistanske vlasti.

Dva američka vojnika iz sastava ISAF-a ubijena su u eksploziji bombe na jugu, objavio je NATO u priopćenju.

Zapovjednik međunarodnih snaga nije precizirao gdje se zbio incident, ali pokrajine Helmand i Kandahar su uporišta talibana i najopasnije regije zemlje.

Od 1. siječnja 2010. ukupno je 35 stranih vojnika poginulo u Afganistanu.

Dvanaest talibana je u odvojenim incidentima poginulo u pokrajini Helmand.

Talibani su oteli zapovjednika policije okruga Šajgal u pokrajini Kunar na istoku zemlje, gdje je talibanska nazočnost također vrlo jaka, kao i dvojicu policajaca koji su bili u noćnoj ophodnji.

Pobunjenici su ubili tri žene u okrugu Barmal u pokrajini Paktika koja graniči s Pakistanom, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova. Prema priopćenju policije, talibanski pobunjenici otvorili su vatru na vozilo koje je prolazilo i tom prilikom ubili tri žene, dok su trojica muškaraca koji su također bili u vozilu ranjeni.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika