24.01.2010. / 08:47

Autor: Anamarija Kronast

Glumica Jean Simmons umrla u 81. godini od raka pluća

Simmons, dobitnica nagrade Emmy za ulogu u televizijskoj seriji "Ptice umiru pjevajući", umrla je u 81. godini od raka pluća, izjavio je njezin agent za novine

Jean SimmonsJean SimmonsVelika holivudska diva, glumica Jean Simmons, čija je ljepota ushitila mnoge glumce, od Kirka Douglasa do Laurencea Oliviera, umrla je u petak navečer u svom domu u Santa Monici, piše Los Angeles Times.

Simmons, dobitnica nagrade Emmy za ulogu u televizijskoj seriji "Ptice umiru pjevajući", umrla je u 81. godini od raka pluća, izjavio je njezin agent za novine.

Jean Merilyn Simmons rođena je 1929. u Londonu. Glumila je u nekoliko britanskih filmova u dobi od 15 godina.

Kasnije je otišla s budućim suprugom Stewartom Grangerom u SAD i postala je američka državljanka 1956. Mlada glumica tamne kose postala je slavna 1948. ulogom Ofelije u filmskoj verziji Hamleta Laurencea Oliviera. Ta joj je uloga donijela prvu od dvije nominacije za Oscara.

Pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća snimila je više od 30 filmova, a među njima su "Spartak" Stanleya Kubricka, "Guys and Dolls" i "Elmer Gantry". Tijekom 60-godišnje karijere glumila je u više od 50 filmova i gotovo isto toliko televizijskih produkcija.

Glumila je s Frankom Sinatrom, Gregoryem Peckom i Marlonom Brandom.

Simmons je drugi put nominirana za Oscara za ulogu u filmu "Happy Ending", koji je režirao njezin tadašnji suprug Richard Brooks.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 24.01.10. 11:56

Počivala u miru!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika