26.01.2010. / 09:16

Autor: Hina

Prosvjedi protiv Chavezove cenzure i zatvaranja TV postaje, poginuo učenik

Policija je upotrijebila suzavac kako bi u Caracasu i drugim gradovima rastjerala demonstrante koji su prosvjedovali protiv gašenja TV postaje, a na ulice su izašli i pristaše Chaveza koji su branili odluku o isključivanju RCTV-a

Foto: ReutersFoto: ReutersJedan je 15-godišnji učenik ubijen, a devet policajaca je ozlijeđeno u ponedjeljak u venezuelanskom gradu Meridi u sukobima koji su uslijedili nakon prosvjeda protiv zatvaranja TV postaje kritične prema venezuelanskom predsjedniku Hugu Chavezu.

Operater venezuelanske kablovske televizije isključio je u nedjelju iz etera TV postaju RCTV Internacional nakon što je jedan vladin dužnosnik izjavio da ona krši zakone o emitiranju.

Foto: ReutersFoto: ReutersPolicija je upotrijebila suzavac kako bi u Caracasu i drugim gradovima rastjerala demonstrante koji su prosvjedovali protiv gašenja TV postaje, a na ulice su izašli i pristaše Chaveza koji su branili odluku o isključivanju RCTV-a.

Ministar unutarnjih poslova Tareck El Aissami rekao je u ponedjeljak da je 15-godišnji Josino Jose Carrillo, inače pristaša Chaveza, ubijen dok je sudjelovao u prochavezovskim prosvjedima u Meridi. El Aissami je dodao da su u sukobima ranjena devetorica policajaca među kojima su dvojica ranjena iz vatrenog oružja.

Foto: ReutersFoto: ReutersU glavnom gradu Caracasu prosvjednici su pokušali doći do ureda vladine regulatorne agencije koja je isključila RCTV.

Njih je napala manja skupina Chavezovih pristaša, a zatim ih je policija rastjerala suzavcem.

Isključivanje RCTV-a u nedjelju dogodilo se samo nekoliko sati pošto je Diosdado Cabello, direktor državne agencije za telekomunikacije, izjavio da je nekoliko lokalnih postaja kablovske televizije prekršilo zakone o emitiranju i da ih treba ukloniti iz etera.

Nekoliko postaja nije prenijelo Chavezove govore unatoč tome što je on naredio svim medijima da ih emitiraju.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika