01.02.2010. / 10:07

Autor: Hina

Peking poručio Dalaj lami: Nema pregovaranja o kineskom suverenitetu na Tibetu

Dvojica izaslanika doputovali su u utorak u Kinu na višednevne pregovore s predstavnicima kineskih vlasti koji su se održali iza zatvorenih vrata, prvo u pokrajini Hunanu, a zatim u Pekingu, dodao je glasnogovornik Chhime Chhoekyapa

Peking je na susretu s posebnim izaslanicima Dalaj lame koji su prošlog tjedna došli u Kinu radi pregovora, opetovao da neće činiti nikakve ustupke glede kineskog suvereniteta na Tibetu, javlja u ponedjeljak agencija Xinhua.

Na tom su susretu čelnici Kineske komunističke partije (PCC) "podsjetili na napredak ostvaren zadnjih godina u autonomnoj regiji Tibetu pod vodstvom PCC-a i potvrdili da neće biti nikakvih ustupaka u svezi s nacionalnim suverenitetom", dodaje službena agencija.

Izaslanici Dalaj lame vratili su se u Indiju u ponedjeljak, objavio je glasnogovornik duhovnog vođe Tibetanaca koji je od 1959. u egzilu u Dharamsali, na sjeveru Indije.

Dvojica izaslanika doputovali su u utorak u Kinu na višednevne pregovore s predstavnicima kineskih vlasti koji su se održali iza zatvorenih vrata, prvo u pokrajini Hunanu, a zatim u Pekingu, dodao je glasnogovornik Chhime Chhoekyapa.

Izaslanici nastavljaju dijalog s Pekingom nakon jednogodišnjeg prekida.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika